E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

SÖKE’NİN EĞİTİMİNE DEĞER VEREN KURUMLAR

 

 

Söke Lisesi'nin ünlü Felsefe Oğretmeni Nazmi Paksoy'u hemen hemen Sökeliler'in çoğu tanır. 1980'den bugüne kadar, önce Söke Lisesi'nde, emekli olduktan sonra da, Söke "Çözüm Dersanesi’nde" eğitime hizmet etmektedir. Yazlığa giderken, akşamları yanıma uğrar, selam verir, hâl hatır sorar. Ee ne de olsa meslektaşım. En az 30 yıllık bir arkadaşlığımız ve tanışıklığımız var. Kendisi çok özverili bir eğitimcidir. Mesleği de Felsefe olunca, sohbetine doyum olmaz. Hep o bana gelip, selam verecek değil ya. 31 Temmuz 2008 Perşembe günü, müdürlüğünü yaptığı "SÖKE ÇÖZÜM DERSANESİ"ne, ziyaretine gittim. Sekreter odasından, "Buraya gel" gibi bir ses duydumsa da, ben doğru Müdür yazan odaya gittim. İki genç kız da onu bekliyormuş. Biraz sonra Nazmi Paksoy Hocam geldi. Onun hemen arkasından yıllar önce birlikte çalıştığım, Kasaplar İlköğretim Okulu Müdürü Osman Yıldız da geldi. Şaşırdım, Osman Yıldız'ı ben Denizli'de biliyordum. Meğer yazlığa gelmişler, dershanenin sahibi Osman Bey ile Kasaplı'dan tanışıyorlarmış. Onları ziyarete gelmiş. Bir taşla iki kuş vurmak derler ya, ben buna derim. Hem Nazmi Paksoy'u ziyaret ettim ve hem de Osman Yıldız'ı gördüm. Bunlar kişisel konular. Halkı fazla alâkadar etmez. Ama benim dershaneye gidişimin asıl amacı başka idi. Bu yazımda, buraya niye gittiğimi anlatmak isterim.

Temmuz ayında gazetelerde bazı haberler çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü, "Aydın yan gelip yatılacak yer değil!" diyordu. Nedeni şuydu: Bu yıl, Aydın ili genelinde bir düşüş görülmüş. Eğitimdeki bu görülen düşüş, hepimizi düşündürdü. Daha önceki yıllarda, Aydın ili hem ÖSS ve hem OKS'de başa güreşirken bu yıl ne oldu da bu düşüş yaşandı. Daha önceki yıllarda gerçekten Aydın ili genelinde iyi bir performans vardı. Hem bu düşüşün nedenlerini hem de genelde ÖSS ve OKS'ye yönelik öğrenci yetiştiren dershanelerin genel durumunu, öğretmen kadrolarını ,derslikleri, sistemlerini incelemek ve yerinde bir eğitimci olarak görmek istedim. Elbette ki, benim gibi pedegojik bir formasyonu olan yazar için böyle konular ilgi odağıdır. Sağolsunlar Nazmi Paksoy'da iyi bir eğitimci olduğu için işe ondan başlamak bu konuda daha yararlı olacağı için ilk ziyaretimi bu "SÖKE ÇÖZÜM DERSANESİ"ne yaptım.

Dershane, bizim bildiğimiz eski Emlakbank binasının üst katları. Gayet temiz ve çağdaş bir biçimde donatılmış. Kurucusu Şenel Atalay ve Dershane Müdürü Nazmi Paksoy, en ince teferruatına kadar, dershaneyi birinci sınıf malzeme ve araç gereçler ile donatmışlar. Her dershanede son günlerin modası olan ve temeli bilgisayar sistemine dayanan akıllı tahtalar yer alıyor. Bu akıllı tahtalar, Çözüm Derhaneleri’nin yazar öğretmenlerince hazırlanmış. Hem görsel ve hem işitsel eğitimin en uygun ve çağdaş sistemi. Uygulamacı arkadaşa, kimya, biyoloji ve coğrafya ile ilgili birkaç soru yönelttim. Hepsini anında, karşıma çıkardı ve açıkladı.Şimdiki öğrenciler çok şanslı. Sıkılmadan, renkli, sesli ve görsel bir ortamda ders yapma olanağına sahipler. * Devam edecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar