SÖKE’NİN KÜÇÜK YAZAR ve ŞAİRLERİ ARANIYOR

SÖKE’NİN KÜÇÜK YAZAR ve ŞAİRLERİ ARANIYOR

SÖKE’NİN KÜÇÜK YAZAR ve ŞAİRLERİ ARANIYOR



Söke"nin kültür yaşamında kısa bir süre önce yerini alan Söke Şiirevi etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. “Türkçe"yi Sevelim, Sonra Öğrenelim” ilkesiyle Türkçe"yi Kullanma Gücü etkinlikleri içinde çocuklar için yazın atölyesi çalışmalarını başlatıyor.

Şiirevi kurucusu ve yönetmeni Eğitimci-Yazar Ali Gençli"nin yönetiminde ilköğretim okulu öğrencilerine açılacak olan kurs üç ay sürecek. Kurs sonunda çocukların üretileri kitaplaştırılacak. Söke"nin yetenekli öğrencilerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Eğitimci-Yazar Ali Gençli; “Temmuz ayı içinde gerçekleştirilecek kurslara ilköğretim dördüncü sınıf ve üzeri sınıflarda okuyan öğrenciler katılabilecek. Bir ay sürecek kurslar ücretsiz olacak, ilk ayın sonunda 15 başarılı öğrenciyle bire bir sürdürülecek kurslar Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında devam edecek. Kursların bitiminde ise öğrencilerin üretilerinden kendilerine ait ilk kitaplarının yayınlanmasını planlıyoruz. Ülkemizde çocuk öykülerini genellikle büyükler tarafından yazıldığını düşünecek olursak, Söke"de gerçekleştirilecek bir çalışmayla çocuk yazarlarımızın kentimizden böyle bir başlangıç yapması önemli bir girişim olacaktır.” dedi.

Kurslarda çocuklara * Dilimizi doğru kullanabilme, *Dilbilgisi yazım kurallarını öğrenme ve kullanma, *Kompozisyon yazma becerilerini geliştirme, *Kitap okumayı zevkli bir alışkanlık haline getirme, *Günlük tutma, öykü ve şiir yazma denemeleri yapılacağı, ayrıntılı bilginin 0541 787 56 87 numaralı telefondan alınabileceği açıklandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.