Söke'nin mobil muhtarı binasına kavuştu

Söke'nin mobil muhtarı binasına kavuştu

Söke’nin Güneyyaka Mahallesi muhtarının bina çilesi sona erdi.

Yıllardır muhtarlık binası bir türlü tamamlanamayan Güneyyaka’da, elinde çanta mobil hizmet vermesiyle defalarca gündeme gelen muhtar Ali Çıtak muhtarlık binasına kavuştu.
Söke’ye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Güneyyaka Köyü’nde muhtarlık ve köy konağı binası temeli 2009 yılında İl Genel Meclisi Başkanı Evren Akan, Söke İl Genel Meclis üyeleri Kazım Er, Orhan Korkmaz, M. Ali Oklay, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, çevre köy muhtarları ve köy sakinlerinin katılımıyla atılmıştı. “59 yıl sonra köy konağına kavuşuyor” başlıklarıyla haber olan Güneyyaka’daki bina, 5 yıl sonra bitirilebildi. 2009 Ekim ayında gerçekleşen temel atma töreninde “mobil muhtarlıkta kurtulacağız” diyen muhtar Ali Çıtak, mobil muhtarlıktan aradan geçen 5 yıldan sonra kurtulabildi. Geçen zaman içinde muhtar Ali Çıtak’ın namı mobil muhtar’a çıkarken, Güneyyaka’nın 2014 yerel seçimleri sonrasında köy tüzel kişiliği sona erdi mahalle muhtarlığı binası oldu.
“AÇILIŞ YAPACAK”
2009 yılında törenle temel atmayı gerçekleştiren muhtar Ali Çıtak, kavuştuğu mahalle muhtarlığı binasına açılış töreni yapacak. Bu kez kesin bir şekilde mobil muhtarlıktan kurtulma sevinci yaşayan Güneyyaka Mahalle Muhtarı Ali Çıtak; “Yıllarca binamızı tamamlamak için çaba sarf ettik. Uzun zaman sonra binamıza kavuşmaktan ve mobil muhtar olmaktan kurtulğumuz için sevinçliyiz. Köyümüzün yeni şekliyle mahallemizin muhtarlık hizmetlerini binamızdan verecek olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.