SÖKE’NİN ÖZLEMİ’NİN OLMAZSA OLMAZ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

SÖKE’NİN ÖZLEMİ’NİN OLMAZSA OLMAZ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Göreve geldiği günden bu yana şehircilik ve sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun, olmazsa olmaz projesi Boynak Suyu depoya verildi.

Göreve geldiği günden bu yana şehircilik ve sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun, olmazsa olmaz projesi Boynak Suyu bugün Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan depoya verildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin besmele ile düğmesine bastığı sistem işlemeye başladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke ile ilgili projelerini bir bir hayata geçiriyor.Başkan Çerçioğlu, sadece günlük değil ileriye dönük projeleri ile de takdir topluyor. Söke’de bugün faaliyete geçirilen Boynak Suyu projesi de bunlardan biri. Şu an için su sıkıntısı yaşamayan Sökelilerin ileride oluşabilecek sıkıntılarının önüne geçecek proje işlemeye başladı.

102911849_3540996669250145_4844355381338891434_n.jpg
İLK KEZ SÖKE’DE KULLANILAN SİSTEM:SCADA
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Boynak projesi’nde kullanılan SCADA sistemi çok özel bir sistem. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin besmele ile düğmesine basması sonrası faaliyete geçen sistem ile bugün Kemalpaşa Mahallesi’ndeki 3 bin tonluk depoya ilk kez su verildi. ASKİ görevlileri 10 gün boyunca süreci takip ederek nakilde herhangi bir sıkıntı olup olmadığını kontrol edecek. Eğer herhangi bir sıkıntı yaşanmazsa su Söke şebekesine bağlanarak vatandaşların kullanımına açılacak. SCADA sistemiyle ASKİ’deki bilgisayarlardan bütün program ayarlanabilecek. Pompalardan depoya şu an saniyede 200 litre su veriliyor ve istenildiği zamanda bu miktar arttırılabiliyor. Depo ilk etapta Cumhuriyet, Çeltikçi ve Kemalpaşa Mahalleleri’nin kullanımına açılacak ancak istenilen her yere suyu yönlendirmek mümkün. Depolar anlık olarak tabletten yada PC’den takip edilebilirken, sorun olması halinde hemen yedek pompaya geçiş sağlanabilen oldukça gelişmiş bir sisteme sahip. Sistemde toplam 6 tane pompa ile iki de yedek pompa var. 6 saat dönüşümlü çalışan 4 adet pompa mevcut. Depolar belli bir doluluk oranından aşağıya düştükten sonra pompalar faaliyete geçiyor. Depolar dolduktan sonra pompalar duruyor.Bu noktada enerji tasarrufu da sağlanmış oluyor. 

103245038_3540996499250162_2280468158509128471_n.jpg
AKKENTLİ:”TEK TUŞLA HERŞEYİ KONTROL EDEBİLİYORUZ”
Besmele ile düğmesine basarak Başkan Çerçioğlu’nun büyük önem verdiği projeyi hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, proje ile ilgili konuşmasına, böyle önemli bir sistemin ilk kez Söke’de kullanılıyor olmasından dolayı Sökeliler adına Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederek başladı. Akkentli, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu bu sistemi  Söke’ye armağan etti. Bugün Sayın Başkanımız Çerçioğlu’nun olmazsa olmaz dediği çok büyük bir projenin başındayız. Sayın Başkanımız Boynak projesine çok önem veriyordu. Bu noktada çalışmalarımızı tamamladık ve bu gün itibariyle hayata geçiriyoruz. Öncelikle Aydınımıza ve Sökemize hayırlı uğurlu olsun. Buradan bu projenin başlamasında emeği geçen Söke'nin önceki dönem Söke Belediye Başkanı Sayın Necdet Özekmekçi’ye, başkan yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna’ya da çok teşekkür ediyoruz. Sayın başkanımızın talimatıyla sadece Söke'de olan SCADA sistemini kullanıyoruz. ASKİ’deki görevli arkadaşlarımız, genel müdürümüz tabletle veya pc ortamında suyun hızını, hangi pompanın arıza yaptığını, ne zaman durduğunu, depoların doluluk oranını kontrol ve müdahale edebiliyor. Tek tuşla herşeyi kontrol edilebiliyoruz. Sökemizde böyle bir son sistemin kullanılıyor  olması bizleri mutlu ediyor. Bugüne kadar su sıkıntısı yaşamadık ama ileride oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için bu gün burada bu çalışmayı yapıyoruz. 10 günlük süreçte hattımız kendini temizleyecek. ASKİ’deki arkadaşlarımız 24 saat boyunca kontrol edecek. Kaçak, patlak varmı diye de bakılacak. Daha sonrasında suyu dışarıya tahliye edecekler ve şebekede kullanımına başlayacağız." dedi 

103278920_3540996689250143_7534189728409752831_n.jpg
AKKENTLİ:” TOPUKLU EFEMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER”
Sökeliler adına Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Akkentli, “Bir yerde hizmet varsa orda Özlem Çerçioğlu vardır. Bir yerde halk varsa da orada Özlem Çerçioğlu vardır. Bir yerde vefa varsa orada Özlem Çerçioğlu vardır. Söke'mize hayırlı uğurlu olsun. Söke'nin Özlemi'ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

103382559_3540996509250161_8658127328207044849_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.