Sökespor çare arıyor

Sökespor çare arıyor

Sökespor'un hedefi 3. Lig ama Cuma gününe kadar transferlerin yapılması gerekiyor

İmdat GÜÇLÜ
Gerçek Gazetesi
Bölgesel Amatör Lig'in yeni ekibi Sökespor'da transfer sorunu yaşanıyor Aydın takımlarının mücadele ettiği 8. Grup, 29-30 Eylül tarihlerinde başlayacak olmasına rağmen henüz transfer sorununu çözemeyen Sökespor'da yönetim kapı kapı dolaşıp maddi destek arıyor. Transferi düşünülen futbolcuların Türkiye Futbol Fe derasyonu'na yatırılması gereken lisans ücretlerinin ve futbolculara ödenmesi gereken peşinatlar verilememesi yönetimi kara kara düşündürüyor.
Sökespor Kulüp Başkanı Hüsmen Toptay beraberinde yöneticiler Ayşe Batmaz ve Ahmet Cumhur Sakız dün bazı yöneticileri makamlarında ziyaret ederek maddi sorunun giderilmesi için destek istediler.
Sökespor'un 200 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Sökespor Kulüp Başkanı Hüsmen Toptay, "Sökespor BAL'de kalıcı olabilmesi için, Söke'yi en iyi şekilde temsil edebilmesi için şuanda görüştüğümüz ve transfer etmek istediğimiz çok iyi futbolcular var. Bu futbolcuları kaçırmak istemi yoruz ve lisans ücretlerini TFF'na yatırmamız gerekiyor. Ayrıca futbolculara transfer ücretlerinin peşinatlarını vermemiz gerekiyor. İlk etapta 50 bin liraya ihtiyacımız var. Cuma gününe kadar bu parayı bulup transferleri gerçekleştirmeliyiz. Aksi halde transerleri yapamayacağız ve Sökespor BAL'de yetersiz bir kadro ile mücadele edecek.' dedi.
Transfer yapılmadan Sökespor'un BAL'de başarılı olamayacağını belirten Sökespor Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cumhur Sakız, "Mevcut kadroya takviye yapılması gerekiyordu ve bu yönde görüşmeler yaptık. Transferi gündemde olan çok iyi futbolcular var ve biz henüz anlaşma sağlayamadık. Mevcut kadroyla BAL'de tutunmamız imkansız. Kaldı ki, hedefimiz 3. Lig'e çıkmak. Sökespor'un 3. Lig'e çıkması halinde ekonomik olarak kendi kendine yetebileceği bir pazar mevcut. İddaa maç programında yer alınması halinde bile kulüplere ciddi oranda isim hakkı adı altında ekonomik katkı yapılıyor. Sökespor yapacağı transferlerle 3. Lig'e yükselebilecek bir takım. Sökespor'un futbol camiasında önemli bir yeri var ve futbolcuların her zaman için tercihleri arasında 1. sıradadır. Bu avantajı dezavantaja çevirmemeliyiz. El birliğiyle Sökespor'un ekonomik sorununu gidermeliyiz." dedi.
Kırmızı-Lacivertli renklere gönül veren Sökespor taraftarları da yaşananlardan mutsuz. Söke gibi bir ilçenin takımına sahip çıkamadığını belirten taraftarlar, "Yöneticilerimiz Sökespor'un Söke'yi temsil ettiğinin bilincinde değiller mi? Sökespor'un yükü 5-10 yöneticinin sırtına yüklenmiş durumda. Cuma gününe kadar transferlerin yapılması gerekiyor. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer'in öncülüğünde, başta Söke Belediyesi, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve benzeri kurum ve kuruluşların desteğiyle maddi sorunun çözülmesi gerekiyor. Cuma günü transferler yapılamaz ve BAL'e yetersiz kadroyla gidilirse Söke'nin koskoca bir ayıbı olacaktır. Sökeliyim diyerek, Söke'yi yönetenler alınacak her mağlubiyette hesap vermek durumunda kalacaklar." diyerek yaşananlara tepki gösteriyorlar.
Yaşanan ekonomik sorunla boğuşan yönetim kurulu üyeleri, sorunu çözebilecek konumdaki kurum ve kuruluş yöneticilerinin sessiz kalmalarıyla iyice çıkmaza girdiler. Esnaftan toplanacak 20-30 lira bağışlarla bu sorun Cuma gününe kadar çözülemeyeceğini belirten Hüsmen Toptay, "Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer'in öncülük etmesiyle Söke Belediyesi, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve benzeri kurum ve kuruluşlar bir araya gelinmelidir. İlk etapta transferlerin yapılabilmesi sağlanmalı. Daha sonra da sorunsuz bir sezon geçirmek için 200 bin liralık bütçe için konsensüs oluşturulmalıdır. Söke bu sorunu aşacak güçte. Yeter ki isteyelim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum