Sökespor gerçeği (1)

Sökespor gerçeği (1)

Sökespor gerçeği (1)

Durmuş Tuna
Söke'nin ve Sökelilerin takımı, kırmızı-lâcivert renkleriyle gönüllerde taht kuran Sökespor her dönem tartışılmış ve konuşulmuştur.
Amatör Küme'den başlayıp, 3. Lig ve 2. Lig'de mücadele eden hatta bir sezon 1. Lig'in kapısından dönen Sökespor bugün yine paylaşılamamaktadır.
2. Lig'den 3. Lig'e düşen ve 3. Lig'de de tutunamayıp Amatör Küme'de mücadele etmek zorunda kalan Sökespor'un bugün bulunduğu konum elbetteki hiçbirimizi mutlu etmiyor.
Gönül istiyor ki, Sökespor 2. Lig'de mücadele eden bir kulüp olsun.
Ancakkkk, bu istemler öyle basit değil!
Öncelikle Söke'nin ekonomisi çok iyi olması lazım. Yani sanayi şehri olmalısınız. Söke ise; tarım kenti ve her geçen gün tarıma paralel olarak ekonomik gücü ciddi oranda azalmaktadır.

***
Önemli diğer bir unsur da kulüp yönetimleridir. Hedeflerinde şampiyonluklar olan futbol kulüplerinin yönetimlerinde yer alan işadamları da ekonomik yönden güçlü olmalıdırlar. Transfer sezonu geldiğinde önce maddi sonra da manevi gücünü ortaya koyabilmelidir.
Başarıya giden yolda birkaç önemli örnek verdim.
Bugün Sökespor yönetimine baktığımızda ne yazıkki olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu görmekteyiz.
Bırakınız ekonomik gücü iyi yöneticiyi, yönetici yok!
Seçimle işbaşına gelen yöneticilerin daha yolun başında istifa ettiklerini biliyoruz.
Kimisi işini bahane göstermiş, kiminin önerisi dikkate alınmamış, kimi de para harcamak istememiş.
Noter aracılığıyla, yani resmi yollardan istifa dilekçesini gönderenler bile var.
Nedenine gelince...
Çünkü, kulüplerin vergi ve ssk gibi borçları yöneticilerden tahsil ediliyor da ondan...
Sökespor'daki diğer bir olumsuzluğa gelince!
İşadamı olmayan isimlere yönetimde yer verilmiş olması en büyük yanlıştı. Maddi sorunlar yaşayan bir kulübe, Söke Belediyesi'nde memur kadrosunda çalışan bir insanı yönetici yapmak kadar yanlış bir icraat olamaz. Maaşıyla geçinen bir insan Sökespor'a maddi olarak ne katkı sağlayabilir.
Amacım kimseyi yermek değil. Önemli bir yaraya dikkat çekmeye çalışıyorum. Yönetimlerde yer alması gereken bazı işadamları görev almayı kabul etmedikleri için bu cefakar insanlara görev verilmiştir.
Eldeki malzeme yeterli olmayınca da temeller sağlam atılamıyor.
Yazımın başında da söylediğim gibi; tarıma endeksli kısıtlı ekonomiye sahip Söke'de, Sökespor'un başarısı için bir araya gelen özverili insanlar başarıya giden yolda tökezlemeye mahkumdurlar.
Önceki yönetimler Sökespor'u 3. Lig'e sonra da 2. Lig'e çıkaramadıkları gibi, Sebahattin Candal ve 3 kişilik yönetimi de başarılı olamayacaktır.
Tüm bu gerçekler ortadayken başarı beklemek hayaldir.
Sökespor'un başarılı olması için ne Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nun ne de Garnizon Komutanı Kur. Al. İlker Koçak'ın her karşılaşmayı şeref tribünündeki yerlerinden izlemeleri de yeterli olamaz.
Sökeliler olarak sökespor'un doğru dürüst maçlarına gitmezken, Sn: Celil Ateşoğlu ve Sn: İlker Koçak bizleri utandırmıştır.
Maddi ve manevi destekleriyle bizlerden daha iyi Sökeli olduklarını göstermişlerdir. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.

***
Sökespor Kulübü Başkanı Sebahattin Candal'a gelince!
Hiçir beklentisi olmaksızın sadece Sökelilik bilinciyle göreve geldi.
Bugüne kadar bu göreve gelenlerin çoğunun çeşitli beklentileri ve hesapları vardı.
Kimisinin siyasi, kimisinin de maddi beklentileri oldu.
Cebini dolduranlarda olmadı değil hani...
Söke'de yıllarca dürüst kişiliğiyle tanıdığımız Sebahattin Candal'ın kendisinin de dediği gibi siyasi bir beklentisi yok.
Sökespor'u amaçlarına ulaşmak için araç olarak görmüyor.
Maddi beklenti konusuna gelince!
Bu konuda kimse en ufak çamur atamaz.
Eskiden, Sökespor yararına otopark lunapark işletmecilerine kiralanırken, 7,500 YTL. gibi komik rakamlar telafuz edilirdi. Sebahattin Candal'ın döneminde ise kira bedeli 1 aylık süre için 35,000 YTL. gibi ciddi rakamlara çıktı.

***
Aydın Süper Lig'de mücadele eden Sökespor ilk yarıda kötü sonuçlar almasına rağmen şampiyonlukta söz sahibi duruma geldi.
Takım başarısız sonuçlar alırken eleştirilen Başkan Candal, başarılı sonuçlar karşısında da eleştiri oklarına hedef oluyor.
Bazı grupların kapalı kapılar arkasında yaptıkları hesaplar var. Sökespor başarılı sonuçlara imza attıkça da emellerine ulaşamıyorlar.
Emellerine ulaşmak için de bazı basın mensuplarını kalemşör olarak kullanıyorlar.
Yarın bu konuya değineceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum