Sökespor ilk maçında penaltılarla güldü 6-5

Sökespor ilk maçında penaltılarla güldü 6-5

Aydın Amatör Süper Lig'de şampiyon olarak 3. Lig'e terfi maçlarına katılmaya hak kazanan ve ilk maçını dün ‹stanbul grubundan Bayrampaşaspor ile yapan Sökespor, penaltılarla galip gelmesini bildi: 6-5.


Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Aydın Amatör Süper Lig'de şampiyon olarak 3. Lig'e terfi maçlarına katılmaya hak kazanan ve ilk maçını dün ‹stanbul grubundan Bayrampaşaspor ile yapan Sökespor, penaltılarla galip gelmesini bildi: 6-5.
Balıkesir Zeytinli'de dün oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. ‹kinci yarının 55. dakikasında Ramazan'ın golüyle 1-0 öne geçen Sökespor, maçın 79. dakikasında Bayrampaşaspor'un golüne engel olamayınca skor 1-1 oldu. 88. dakikada gelişen bir pozisyonda Hacii'nin güzel vuruşunda ağlarla buluşmak üzere olan meşin yuvarlağı kaleci aynı güzellikte parmaklarıyla müdahale edince direkten geri döndü. Bu pozisyondan sonrada taraşar gol bulamayınca 90 dakikalık süre 1-1 sona erdi.
15'er dakikalık iki devre halinde oynanan uzatma dakikalarından sonra da skor değişmeyince penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında Sökespor'un ilk penaltısını Hacii Saliov, ikinciyi Ahmet Arat, üçüncüyü Ramazan, dördüncüyü kaptan M. Ali gole çevirirken, Bayrampaşaspor'un kullandığı 5. penaltı atışını Sökespor'un kalecisi Ahmet köşeden çıkararak gole izin vermedi. Sökespor adına son penaltı atışını kullanmak için topun başına gelen Erman'ın güzel golüyle tur atlayan taraf Sökespor oldu: 6-5.
Sökespor, ‹stanbul'dan gelen rakibinin sert futboluna rağmen, 120 dakika boyunca üstünlüğü elinde tutarken, şanssızlıklar sonucu skoru değiştirecek golü bir türlü bulamadı. Bayrampaşaspor'un son penaltı atışını harika bir şekilde kurtaran kaleci Ahmet maçın yıldızı olurken, Sökespor'a da tur atlama sevinci yaşattı.
Sökespor'u zorlu maçta Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin yanı sıra Belediye Meclis Üyesi ‹brahim Muslu ve çok sayıda taraftarı da yalnız bırakmadı.
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi maçın galibiyet primini 10 bin YTL. olarak açıkladı.
Bugünü dinlenerek geçirecek olan Sökespor, yarın Alaşehirspor-Dardanelspor maçının galibi ………spor ile yine Zeytinli Stadı'nda karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum