Sökespor koltuğunu korudu

Sökespor koltuğunu korudu

Sökespor'un lider olduğu Aydın Amatör Süper Ligi'nin bitimine 4 hafta kala Şampiyonluk yarışı kızıştı

Sökespor, Kuşadası Gençlikspor ve Çine Madranspor şampiyonluk mücadelesi verirken, Aydın Belediyespor, Didim Belediyespor ve Sağlıkspor ilk üç takım arasına girip 3. Lig'e terfi maçlarına gitmek istiyor.

 

Stat: Bozdoğan

Hakemler: Polat Mersin ***,

Zeynel Dalkılıç ***, Bahattin Şimşek ***

BOZDOĞAN BELEDİYESPOR

1- Muammer **, 2-  Gökhan ** 3- Ahmet Gobal **, 4- Hüseyin **, 5- Ahmet Yüksel *, 6- İsmail *, 7- Berkan *, 8- Ömür * (16- İbrahim * dak. 46)

9- Batuhan * (18- Önder * dak. 83), 10- Volkan * (15- Demircan * dak. 70), 11- Osman*

Antrenör: Erkan Eyiol

SÖKESPOR

1- Ahmet ***, 2- Hasnun ***, 3- Cevahir ***, 4- Mehmet ***, 5- M. Ali ***, 6- Aşkın ***, 7- Rahmi ***, 8- Ramazan ****, 9- Ahmet Sarıkeçeli *** (17- Erman ** dak. 90), 10- Ahmet Arat *** (16- Cemal * dak. 91), 11- İsmail Arat *** (18- El Hacii * dak. 83)

Antrenör: Kerrar Kolcu

Gol: Dak. 65 Ramazan   Sarı Kartlar: 4- Hüseyin

 

İmdat GÜÇLÜ

Gerçek Gazetesi

Aydın Amatör Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Sökespor, -1 derece hava sıcaklığında oynanan karşılaşmada Bozdoğan Belediyespor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Baştan sona Sökespor'un üstünlüğünde geçen karşılaşmada kaleci Ahmet'e hiç iş düşmeyince soğuk hava nedeniyle üşümemek için ısınma hareketleri yapmak zorunda kaldı.

Çok soğuk ve ağır saha şartları nedeniyle Bozdoğan Belediyespor ve Sökespor futbolcuları gerçek futbollarını sahaya yansıtamazlarken, tecrübe galip geldi ve kırmızı-lacivertliler sahadan 3 puanla ayrılmayı bildiler.

Haftayı 3 puanla kapatan Sökespor maç fazlasıyla puanını 49'a çıkarırken, takipçisi Kuşadası Gençlikspor, Güzelçamlıspor'u deplasmanda 2-0 yenerek 48 puana ulaştı. Puan cetvelinde 3. sırada olan Çine Madranspor'da Çine'de oynanan karşılaşmada Aydın Belediyespor'u 3-0 yenerek gelecek haftalar için kendisini, sağlama almayı başardı.

Aydın Amatör Süper Lig'de bitime 4 hafta kalırken, Sökespor; Kuşadası Gençlikspor ve Çine Madranspor arasındaki şampiyonluk yarışı kızıştı. Takımlar kendi maçlarının yanı sıra rakiplerinin maçlarından gelecek sonuçları da takip etmeye başladılar.

Lider Sökespor, Kuşadası Gençlikspor ve Çine Madranspor'un puan kaybetmelerini beklerken, Kuşadası Gençlikspor ve Çine Madranspor'da da Sökespor'un puan kaybetmesi için dua ediliyor.

19 haftadır yenilgi yüzü görmeyen  Sökespor'un başarılı çıkışı rakiplerinin de morallerini bozuyor. Grupta sadece Sağlıkspor ile oynadığı her iki maçtada 1-1"lik skorla berabere kalarak yenmediği takım kalmayan Sökesporlu futbolcular, liderliği bırakacak gibi görünmüyorlar.

Bu üç takım arasında Aydın Belediyespor ve Sağlıkspor'da ilk üç takım arasına girip 3. Lig'e terfi maçlarına katılmak için mücadele veriyorlar. Matematiksel olarak ilk üç takım arasına girme şansı süren Sağlıkspor, bu hafta Kuşadası'nda karşılaşacağı Kuşadası Gençlikspor'dan puan veya pualar almaya çalışacak.

Bu haftayı bay takım olarak geçirecek Aydın Belediyespor'un ilk üçe girme şansı çok az.

Kümede kalma mücadelesi veren Bozdoğan Belediyespor'u ağırlayacak Didim Belediyespor'da galip gelip ilk üç şansını sürdürmek istiyor.

Grupta üst sıralardaki altı takım şampiyonluk ve ilk üçe girme mücadelesi verirken, ligin dibinde de küme düşecek üçüncü takım aranıyor.

Ligden çekilen ve 0 puanı bulunan Yenihisarspor'un yanısıra 2 puana sahip S.H.Ç.E.K.SPOR'un küme düşmesi kesinleşti.

Küme düşecek üçüncü takım olmak istemeyen Güzelçamlıspor 17 puana sahip ve Çine'de Çine Madranspor ile oynayacak.

21 puana sahip Köşk Belediyespor'da grubun en rahat takımlarından Astaşspor'a konuk olacak.

Küme düşmesi kesinleşen S.H.Ç.E.K.SPOR'a konuk olacak İsabeyli Şırlanspor'da 22 puanla korkulu rüya gören takımlar arasında yer alıyor.Düşme korkusu gören Bozdoğan Belediyespor, grubun düşüşe geçen takımı Didim Belediyespor'a konuk olacak ve 3 puan için mücadele edecek.

Kolcu: Futbolcularımı kutluyorum

Sökespor Antrenörü Kerrar Kolcu, Bozdoğan Belediyespor maçında rakipten çok soğuk havayla ve rüzgarla mücadele ettiklerini söyledi.

Hava muhalefetine rağmen futbolcuların 3 puan alma başarısı gösterdiklerini söyleyen Kerrar Kolcu, "Bozdoğan Stadyumu tepede ve aşırı rüzgar alan bir yerde. Kar yağışı nedeyle hava sıcaklığının 0 derecede olması Bozdoğan Belediyespor ve Sökesporlu futbolcuları olumsuz yönde etkiledi. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık, ama futbolcularımız 3 puan almayı bildi. Haftalardır yenilgi yüzü görmeyen futbolcularımı kutluyorum. Üzerlerinde liderliğin verdiği baskı olmasına rağmen ellerinden geleni yapıyorlar.Bozdoğan Belediyespor'un da küme düşme tehlikesi bulunuyor. Puan veya puanlar almak için sahaya çıktılar. Berabere kalabilir, hatta yenilebilirdik. Fakat sahadan 3 puan alarak ayrılmayı bildik. Mutluyuz." dedi.

Candal: Büyük         takımlar kazanmayı bilir

Bozdoğan Belediyespor karşısında oynanan futbolun göze hoş gelmediğini söyleyen Sökespor Kulüp Başkanı Sebahattin Candal, "Maç esnasında bazı taraftarlarımız, bu futbolla 3. Lig'e terfi maçlarına gidip nasıl başarılı ounacağını soruyorlardı. Dondurucu soğuğa ve esen sert rüzgara, ağır sahaya rağmen futbolcularımız ayakta kalmayı başardılar. Tüm olumsuzluklara rağmen galip gelmesini bildiler. İşte, büyük takımlık burada ortaya çıkıyor. Pazar günü iyi futbol beklemek hayal olurdu. O şartlarda hangi takım olursa olsun gerçek futbolunu ortaya koyamazdı. Puan kaybetmeden haftayı 3 puanla kapattık. Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülümüz yok. Yine de futbolun üç ihtimalli bir oyun olduğunu unutmuyoruz. Bozdoğan Belediyespor karşısında şans bizden yanaydı ve kazandık." dedi.

 

 

Bozdoğan Belediyespor - Sökespor

karşılaşmasından dakika dakika notlar

6. dakikada İsmail korner kullandı. Sökespor'un ilk tehlikeli atağı olan kornerden gelen topa Rahmi vurdu, top az farkla auta çıktı.

7. dakikada Ahmet Sarıkeçeli Ramazan'ı ceza sahası içinde topla buluşturdu. Ramazan gol vuruşunu yapamayınca Sökespor bir golden oldu.

12. dakikada Sökespor korner atışı kazandı. Ahmet Arat'ın kullandığı atışta tehlikeli gelen topu Bozdoğan Belediyespor kalecisi Muammer tokatlayarak ceza sahası dışına gönderdi ve tehlikeyi önledi.

14. dakikada Ahmet Sarıkeçeli Sökespor yarı sahasından topla çıktı. Ceza sahasına ortaladığı topu kaleciye gönderince önemli bir gol atağından daha yararlanamadı.

34. dakikada Ahmet Arat'ın vuruşunda kaleci Muammer gelen topu tokatlayıp auta göndererek golü önlemeyi başardı.

41. dakikada ceza sahasında topla buluşan Ramazan'ın kötü vuruşunda top kaleci Muammer'de kaldı. Bozdoğan Belediyespor kalecisi Muammer gole izin vermeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Bozdoğan Belediyespor, Sökespor kalesinde görünmeye başladı.

60. dakikada Ömür'ün atışında Osman topu kafayla kaleye gönderdi. Kaleci Ahmet topu iki hamlede kontrol etti.

62. dakikada Ramazan ceza sahasına gönderilen topu göğsüyle önüne indirdi. Topa hakim olamayınca Sökespor bir golden daha oldu.

65. dakikada Sökespor galibiyet golünü Ramazan'ın ayağından yakaladı. Sökespor yarı sahasından  gönderilen uzun pasla topla buluşan Ramazan topu 20 metre sürdü, kaleciyi de çalımladıktan sonra golünü attı; 0-1.

67. dakikada Ahmet Sarıkeçeli Ramazan'dan gelen topu düzeltip kaleye gönderdi. Top kaleyi sıyırıp auta çıktı.

68. dakikada Ahmet Sarıkeçeli sol kanattan topla güzel geldi. Ortasında Ahmet Arat'ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

75. dakikada kalecinin yumrukladığı topu önünde bulan Rahmi arka direğe doğru gönderdi. Top ağlarla buluşacakken Bozdoğan Belediyesporlu Ahmet kafayla ceza sahasına doğru çıkardı.

86. dakikada Ramazan'ın ortaladığı topla ceza sahasında buluşan Ahmet Sarıkeçeli'nin roveşatası az farkla auta çıktı.

Hakem maçı 3 dakika uzattı. 91. dakikada gelişen bir atakta oyuna 83. dakikada giren Sökespor'un Senegalli futbolcusu El Hacii'nin kafayla ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol olarak sayılmadı.

92. dakika oynanırken, topu orta sahadan alan Erman yaklaşık 20 metre sürdü. Defans oyuncularını da peşine takan Erman kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen, daha rahat pozisyondaki Ramazan'a göndermek isteyince defans oyuncusu Ahmet Gobal gole izin vermedi.

93. dakikada Sökespor etkili bir atak geliştirdi. Erman, El Hacii ve Ahmet Sarıkeçili'yle atağa kalkan Sökespor, Ahmet Sarıkeçili'nin ceza sahasına gönderdiği topla El Hacii buluştu. El Hacii, uygun pozisyondaki Erman'a vermek yerine kaleye vurunca top direğin yanından auta çıktı.

Bu pozisyondan sonra hakem bitiş düdüğünü çaldı ve maç 0-1 Sökespor'un üstünlüğüyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum