Sökespor kongresini 32 üye ile yaptı

Sökespor kongresini 32 üye ile yaptı

Aydın Amatör Küme Süper Ligi'nde mücadele vermekte olan Söke- spor Kulübü'nün kon gresi, dün saat 18.00'den itibaren kulüp tesislerinde yapıldı.

Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi
Aydın Amatör Küme Süper Ligi'nde mücadele vermekte olan Söke- spor Kulübü'nün kon gresi, dün saat 18.00'den itibaren kulüp tesislerinde yapıldı.
Kongreye Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, 32 kulüp üyesi ve bazı taraftarlar katıldı.
Divan Başkanlığı'na Enver Helvacı seçilirken, yönetim kurulu faaliyet raporu İbrahim Muslu tarafından okundu. Muslu özetle; 16.06.2006'da yapılan kongrede göreve geldiklerini, kulübün bu sezon gurubunda şampiyon olarak 3. lige yükselme grubu maçlarına gittiğini ancak, üçüncü maçında elendiğini belirtti. Denetim Kurulu raporu da okunduktan sonra her iki rapor da oy çokluğuyla kabul edildi. Kulüp Tüzüğü'nde 2 yılda bir yapılan kongre takvimi, yeni Dernekler Kanunu gereği, 3 yılda bire çıkaran tüzük değişikliği yapıldı. Seçimler maddesinde, yönetime tek liste aday oldu.
Listeler dağıtılarak oylama bittikten sonra, oy zarfları açılmadan dilek ve temenniler maddesine geçildi. Bu maddede ilk sözü CHP'li Belediye Meclis Üyesi, kulüp yönetim kurulu üyesi İbrahim Muslu aldı.
Muslu konuşmasında özetle; "iyisiyle kötüsüyle görev yaptık belli başarılar da elde ettik. Üzüldüğüm en büyük şey, üyelik dilekçesi isteyenler oldu, 50-60 kişiye üyelik dilekçesi verdim. Ben o arkadaşların üye yapıldığını sanıyordum. Listeye bakıp göremeyince Kulüp Müdürümüze sordum… Bir başka konu Sökespor'un günlük 1 milyar liraya yakın geliri var, yıllık ortalama 300 milyar eder. Bu miktar takımı rahatlıkla götürür. Yükselme Grubu maçlarına giderken 100 milyar lira civarında borcumuz vardı, bugün 60-65 milyar lira. Benim yeni yönetimden ricam; öncelikle üye kayıtlarına ağırlık vermeliler. İçerde konuşurken Musa arkadaş, kimsenin para vermediğini söyledi, arkadaşlar ben 2 yılda 14 milyar liralık ilaç verdim, transfer döneminde de gerekli katkıları sağladık. Yöneticiler belki aidat yatırmamış olabilir ancak kulübe kaynak yaratan kişilerdir. Yine de beş kuruş almadan ilaç vermeye hazırım, göreve seçilen arkadaşlara başarılar dilerim" dedi.
Muslu'nun üyelik başvurularının kabul edilmediği şeklindeki konuşması üzerine söz alan Kulüp Müdürü Cemal Gürgün, başvuruların dernek tüzüğü gereği giriş ücreti vermedikleri için kabul edilmediğini öne sürdü.
Necdet Özekmekçi ise özetle; "Bugün bu kongreye katılanlara özellikle teşekkür ediyorum. Kaç üyemiz var diye sordum, 160 kişi dediler. Kongrede 30'u zor tamamladık. Katıldığınız için teşekkür ederim. Bir başka teşekkür de bu güne kadar Sökespor'a emeği geçen yöneticilerimize. Özellikle takımı ateşleyen Kerrar hocama, Sebahattin Candal’a. Kulüp yöneticiliği, sevgiyle göreve gelinen yerler olmalı. Ben siyasi bir yerdeyim, Belediye yönetimi her ne kadar siyasi bir yer olmasa da siyaseten göreve geldim. Ancak, bugüne kadar kongrelerde liste hazırlıklarına hiç müdahale etmedim. Arkadaşların söylediğine göre yönetim listesi bu sabah hazırlanmış. Kongre yapılacağı 2 aydır belli, neden oluşturulamıyor? Belediyelerin durumu belli, yasalar kaynak aktarmamızı engelliyor. Buna rağmen ihaleyle otoparkların işletmesini Sökespor'a verdik, garaj çıkış ücretinden de pay aktardık. Bu kaynaklar kolay yaratılmadı. Ancak Sökespor otoparklardan para kazanamıyor nedenlerini siz araştırın. Tüm bunlar olurken, 60 arkadaşımız üye olmak istiyor, üyeliği engelleniyor. Sebebini bilmek isterim. Benim herhangi bir engelleme yapmam söz konusu olamaz. Yeni sezona 60-70 milyar borçla giriliyor. Bir kez daha söylüyorum, bu borç benim… Bu benim namusum… kaynak bulup onu ödeyeceğim. Ancak yeni sezonda bu sezonki kadar yoğun çalışamayacağım. Yöneticilik, illa cebinden para vermek değil kaynak ta yaratabilir. Biz gerekli kaynakları yarattık. Kulübün en az 200 milyar lira yıllık düzenli geliri var bu para az değil. Şunu da söyleyeyim, yükselme grubuna giden en düşük bütçeli takım da bizdik. Spor kardeşlik ve sevgi ise yola çıkışımız bu olmalı. Kimse aday olmamış bu arkadaşlarımız çıkıp aday olmuşlar, hepsini yürekten kutluyorum" dedi. Kaymakam Celil Ateşoğlu da Söke'de gördüğü spor sevgisiyle her zaman güzel işler başarılacağına inandığını belirterek yeni yönetime başarılar diledi.
32 üyenin oy kullandığı kongrede Kulüp Başkanlığına; Musa Manav seçilirken Yönetim Kurulu Asil Üyeliği'ne; Şükrü Uyar, Sezgin Kazan, Hasan Alagöz, Hasan Akyıldırım, Murat Muratoğlu, Kadir Düş, İrfan Toprakkaya, Kemal Kıraçoğlu, Emin Şahin ve Hüseyin Mızrak, Denetleme Kurulu Asil Üyeliği'ne; de Osman Çankaya, Birol Yıldız ve Hüseyin Arat seçildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum