Sökespor’dan şampiyonluk turu

Sökespor’dan şampiyonluk turu

3. VE 2. LİG’DE BİR ZAMANLAR FIRTINA GİBİ ESEN, ANCAK ARDARDA YAŞADIĞI TALİHSİZLİKLER SONUCU AMATÖR KÜMEYE DÜŞEN SÖKESPOR, TEKRAR 3.LİG’E ÇIKMAYI ARZULUYOR. AYDIN SÜPER AMATÖR LİG’İNDE 58 PUAN TOPLAYARAK ŞAMPİYON OLAN KIRMIZI-LACİVERLİ

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın Süper Amatör Lig’de şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Sökespor, pazar günü Söke Şehir Stadı’nda taraftarının karşısına şampiyonluk turu atmak için çıktı. Fikstüre göre Sökespor son lig maçını Aydın deplasmanın da oynaması gerekirken, ligde hiçbir iddiası olmayan Aydın SHECESPOR yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları büyük bir jest yaparak, kendi sahasında oynayacağı maçı Söke’de oynamayı kabul etti. Söke Şehir Stadı adeta gelin gibi süslenirken, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlker Koçak, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, İlçe Kaymakam Vekili İdris Akçay, AKP’li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Ali Mürtaza Güzelyağdöken, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı Baki Aslantaş, Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cevat Erçam, Sökespor Kulüp Başkanı Sabahattin Candal ve 2 bin civarında taraftar şampiyonluk maçını izlemeye geldi. Sezonun henüz 3. haftasında, “Bizde, taraftarımızda artık şampiyonluk istiyoruz” diyerek, bu sezon 3. lig inancıyla mücadele ettiklerini söyleyen Antrenör Kerrar Kolcu, “İnanmıştık ve bu inancımızın sözde olmadığını sezon sonunda açık ara şampiyon olarak gösterdik. İnşallah aynı inançla grup maçlarınıda geçip 3. lige de çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.
Profosyonel ligi özleyen Sökespor taraftarının büyük coşkusu görülmeye değerdi. Bir zamanlar Karşıyaka, Denizilispor, Göztepe, İzmirspor gibi güçlü ekiplerle aynı grupta mücadele eden, ancak şimdilerde  amatör kümede tekrar 3. lige çıkmayı hedefleyen kırmızı-lacivertli ekip, son maça da galibiyet parolasıyla çıktı. Aydın Akbaş, Kadir Şaplı ve Bahattin Şimşek hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada ev sahibi Sökespor ilk golünü karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Ramazan’ın ayağından buldu. 16. dakika da Ahmet Arat Sökespor’un 2. golünü kaydetti. 37. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ramazan kendisinin 2., takımının 3. golünü attı.
Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 3-0’lık galibiyetiyle sonlanırken, kırmızı lacivertli ekip 2. yarının 57. dakikasında Mehmet Ali’nin golüyle skoru 4-0’a taşıdı. Ancak kötü bir yönetim sergileyen maçın orta hakemi Aydın Akbaş 60. dakikada Sökespor lehine penaltı noktasını gösterdi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Penaltı kararını haksız bulan konuk takımın kalecisi İlhan, Mehmet’in penaltı atışı esnasında sırtını dönerek kararı protesto etti. Sökespor Mehmet’in penaltı golüyle skoru 5-0’a taşırken bu defa rakip oyuncu Osman, hakem Aydın Akbaş’ın haksız faul kararına tepki gösterdi. Ardarda yaşanan bu gelişmelerle birlikte birkaç Sökespor taraftarı her 2 futbolcuya küfredince, SHEÇ antrenörü takımını oyundan çekmek istedi. Hakem Aydın Akbaş ve yardımcıları soyunma odasına gitti. Tüm çabalara rağmen  hakem maçı tatil ettiğini söylerken, rakip takımın oyuncuları da soyunma odalarına çekildi. Her şeye rağmen şampiyonluk kupasını kucaklayan kırmızı-lacivertli ekip sahada şampiyonluk turu attı. Şampiyonluk kupasını Konfederasyon Başkanı Baki Aslantaş verirken, “Teknik heyet, yönetim, taraftar ve futbolcular olarak büyük bir başarıya imza atarak gurubunuzda şampiyon oldunuz. Ege Bölgesi’nde 24 takım arasında 1 takım 3. lige çıkacak. Ben Sökespor’un 3. lige çıkacağına inanıyorum” dedi. Şampiyonluk madalyalarını takan şampiyon ekip, şampiyonluk kupasını aldıktan sonra kupayla birlikte ilk günden itibaren kendilerini gönülden destekleyen Söke Garnizon Komutanlığı bünyesinde görev yapan Mehmetçiklerin yanına koştu, sevinçlerini askerle paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.