Sökesporlu futbolcu El Hadji,

Sökesporlu futbolcu El Hadji,

Sökesporlu futbolcu El Hadji, “Türkiye’yi tercih etmemdeki en büyük neden Müslüman bir ülke olmasıdır”

Necati MALDAR
Gerçek Gazetesi
Aydın Süper Amatör Küme ekiplerinden Sökespor’da forma giyen Senegalli El Hadji Saliou sahadaki performansı kadar ibadete bağlılığı ile de dikkat çekiyor. Antermanlardan fırsat bulduğunda odasında her fırsatta Kuran-ı Kerim okuyup, beş vakit namazını aksatmayan başarılı oyuncu geldiği günden bu güne hiçbir Cuma namazını da aksatmayarak dini vecibelerini yerine getirebilmek için gayret gösteriyor.
Sökespor’a geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında gelen güney Afrikalı futbolcu El Hadji Saliou Türkiye’yi tercih  etmenin en önemli sebebinin Müslüman bir ülke olmasını etken olduğunu söyleyerek, “Senegal’de küçük yaştan itibaren kuranı öğrendim, aile büyüklerimizden islami terbiye’ye göre yetiştirildik. Burada ibadetimi özgürce  yapabildiğim için çok mutlu ve huzurluyum” dedi.
Ekim ayında başlayacak olan lig öncesi sürdürülen hazırlık çalışmalarında gösterdiği üstün performans ile yeni sezon öncesi umut veren Senegalli Futbolcu El Hadji, “Ramazan ayında oruç tutmam anteramanlarımda ve oynadığımız hazırlık maçlarında hiçbir  zaman  sorun olmuyor” dedi.
Sökespor antrenörü Kerrar Kolcu da son dönemlerde Türkiye’ye başta Senegal olmak üzere Güney Afrika’dan çok sayıda amatör futbolcunun geldiğini dikkat çekerek, “El Hadji yeteneği ile Türkiye’ye macera aramaya gelmediği ortada. Zaten genç milli olması da yeteneğini göstremekte. Bu sezon ondan çok iyi yararlanacağımızı düşünüyorum. Takıma uyumu iyi, çok katkısı olacak bir arkadaşımız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum