Söke’ye 5 yeni park ve yeşil alan daha kazandırılıyor

Söke’ye 5 yeni park ve yeşil alan daha kazandırılıyor

Söke’ye 5 yeni park ve yeşil alan daha kazandırılıyor

Söke Belediyesi ekipleri tarafından bir yandan atıl alanlar yeşil alana dönüştürülürken, bir yandan yeni park ve yeşil alanlar da yapılıyor. Söke’ye 5 yeni park ve yeşil alan daha kazandırılıyor.
Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Birimi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında atıl alan yeşil alana dönüşecek. Bordür çalışmaları başlatılan alanda vatandaşların kullanımı için merdiven yapılacak. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmasının yapılacağı yeşil alan Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin nefes alabileceği hale getirilecek. Okul Sokak üzerinde yapımı tamamlanan çocuk oyu alanı ve parkın ardından yakın bir noktada daha yapılan yeşil alan çalışması mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise çalışmaları yakından takip ediyor.
Diğer taraftan Cumhuriyet Mahallesi Nadide Sokak’ta yeşil alan düzenleme çalışması devam ediyor. Atıl olan yeşil alanda yenileme çalışması yapılırken, ekiplerce bitkilendirme çalışmaları başlatıldı. Çevresinde yapılacak yol çalışmaları ile birlikte bordür, oturma alanları gibi düzenlemeleri de içerecek yeşil alan, Nadide sokak sakinlerinin nefes alabilecekleri bir hale getiriliyor.
Ayrıca Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi karşısında bulunan belediyeye ait alanda park çalışması devam ediyor. Düzenlemesi tamamlanan parkta aydınlatma direklerinin montajı yapıldı. Söke Belediyesi tarafından üretimi yapılan aydınlatma direklerinin renginin ilk kez mavi olarak tasarlandığı park alanında yakın zamanda oyun grubu, oturma gruplarının montajı yapılacak ve bitkilendirmeye geçilecek.
Yenikent Mahallesi Megakent Evlerinin yanındaki alanda da park yapımı tamamlandı. Park alanına çocuk oyun grubu montajı yapıldı. Yenikent Mahallesi Karakaşlar Sitesi yanındaki alanda da yeşil alan düzenleme çalışması yapılıyor. Bordür çalışması düzenlenecek alan vatandaşların kullanabilecekleri hale getirilecek.
Yolların yenilenmesi kadar yeşil alan ve park düzenlemelerine de önem verdiklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke’de vatandaşlarımıza düşen yeşil alan miktarının arttırılması için gayret ediyoruz. Çocuklarımızın oyun oynayabileceği, büyüklerinin rahatça oturup dinlenebilecekleri ağaçlar ve çiçeklerle dolu alanlar oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda 3 farklı noktada çalışmamız var ve devam edecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.