Söke’ye Tayvanlı gelin

Söke’ye Tayvanlı gelin

Söke’ye Tayvanlı gelin

Gerçek Gazetesi
ABD"de yaşayan Sökeli Bilgisayar Mühendisi Orhan Çamoğlu, San Francisco"da aynı iş yerinde çalıştığı ünlü arama internet motoru Google"ın İdari İş Yöneticisi Tayvan asıllı Amerikalı Grace Lee ile Söke"de yapılan düğün töreni ile yaşamını birleştirdi.
1997 Yılında yapılan ÖSYM Sınavında Türkiye dördüncüsü olarak Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan Söke"nin süper genci olarak hafızalarda kalan Orhan Çamoğlu, okulunu bitirdikten sonra yerleştiği ABD "de meslektaşı Grace Lee ile hayatını birleştirdi. 23 Nisan"da ABD"de kız evinin geleneklerine göre yapılan ilk düğünün ardından, ikinci düğün Türk örf ve adetlerine göre Söke"de Morel yapıldı.
Gelinin Atlanta"da yaşayan anne ve babası Marisa –Robert çiftinin yanı sıra gelinin Tayvan, Kanada ve ABD"den 50 kişilik arkadaşları da Söke"deki düğüne katılarak düğünü renklendirdiler.
Düğün nedeniyle kısa sürede olsa memleketi Söke"ye gelme fırsatı bulduğundan mutlu olduğunu söyleyen damat Orhan Çamoğlu; “Eşim Söke"de düğün yapmamızı, kültürümüzü yakından tanımak için çok ısrarcı oldu. Düğün için okyanus ötesinde binlerce mil ve yaklaşık 10 saatlik uçak yolculuğu sonrası Söke"ye geldik. Düğünümüzü bizim geleneklerimize göre de yaptığımız içinde ayrıca çok mutluyum” dedi.
Düğün sonrası genç çiftler balayı için Antalya"ya hareket ederlerken bir hafta sonra San Francisco"ya geri dönecekleri öğrenildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.