Songül Hanım’ın aslanları

Songül Hanım’ın aslanları

Bayan antrenörün futbolcuları finallere hedeflendi

Gerçek Gazetesi
Aydın'daki liseler arası Genç Erkekler Futbol Şampiyonası kıran kırana karşılaşmalara sahne oluyor. Genç erkekler arasında oldukça çekişmeli geçen turnuvanın en iddialı takımını ise bir bayan yön veriyor. Geçen hafta başlayan ve 17 grupta 56 takım arasında oynanan mücadeleler sonucunda çeyrek final müsabakalarına kalacak olan takımlar Türkiye Finallerine gitme şansı arayacak.
17 grup ve 56 takım arasında Aydın A Grubu takımlarından Sosyal Bilimler Lisesi yaptığı iki karşılaşmadan da galibiyetler ayrılarak iddialı olduğunu ortaya koydu. Sosyal Bilimleri Lisesi oynadığı ilk maçta Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'ni dize getirirken turnuvanın başka bir iddialı takımı olan Cumhuriyet Lisesi'ni de tek golle geçmeyi başardı.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nin başarı hikayesinin en ilginç tarafı da okul futbol takımını sahaya Beden Eğitimi Öğretmeni Songül Yıldırım sürüyor. Sosyal Bilimler Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Songül Yıldırım'ı futbol sahalarında bayan hakem görmeye alışkın olan futbol tutkunları yedek kulübesinde takımına taktik verirken görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Erkek meslektaşlarına karşı iki maçtan da galip ayrılmasını başaran Songül Yıldırım, Turnuvaya çok iddialı hazırlanmadık. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nin en iyi şekilde temsil edip okulumuzun adını duyurmak istiyoruz. Ben çocukların spor yapması için takımı sahaya çıkmasına karar verdim ve onlar da ellerinden gelen çabayı gösterip bizleri mutlu ediyorlar. Onların sahadan galibiyetle ya da mağlubiyetle ayrılmaları benim için önemli değil. Önemli olan sporun güzelliğini burada diğer arkadaşları ile birlikte yaşamaları dedi. Futbola karşı aşırı bir ilgisi olmadığını ve sadece seyirci olarak futbolun içinde bulunduğunu söyleyen Yıldırım okulda erkek Beden Eğitimi Öğretmeni olmayınca bu işi de kendisinin üstlendiğini söyledi. Öğrencileri çok iyi motive eden ve oldukça başarılı olan Songül Yıldırım Benden futbol takımını sahaya çıkarmamı istediler ve ben de işimi yapıyorum. İlk iki maçımızı kazandık. Öğrencilerim çok azimli ve hedefe ulaşmak için hep birlikte çalışıyoruz dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.