Sorumluluk bilinciyle hareket etmek

Kendimi bildim bileli gazetecilik yapıyorum ve böylesine traji komuk bir olaya ilk defa şahit oluyorum.

 Sanırsınız ki adam başka bir partinin il başkanı. Sanırsınız ki adam hiç bir sorumluluğu olmayan sıradan bir partili.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, son günlerde Aydın’da yaşanan boğucu sıcak havanın etkisinden olacak ki, adeta saçmalamış.

Fütursuzca konuşmuş... Desteksiz atmış...

Kinini ve nefretini kusmuş...

Başkan Çerçioğlu’nun Başbakan Erdoğan ile görüşmesini ve Aydın’ın sorunlarını iletmesini sorumsuzluk olarak nitelemiş. Sorumlu siyasetçiliğin gereği bu olmamalıymış... Yani görüşmemeliymiş...

Sayın Kalınomuz’a şu saatten itibaren CHP İl Başkanı sıfatını yakıştıramadığım için sıfatsız hitab edeceğim.

Sayın Kalınomuz, sizce sorumlu siyasetçiliğin gereği nedir?

Ey CHP Genel Merkezi!!!

Bir CHP Aydın İl Başkanı düşünün!..

Kendi partisinin belediye başkanının yanında yer almak yerine AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem ile birlik olup, partisine zarar versin... Akıl alacak gibi değil...

CHP’li (!) Barkan Kalınomuz’un hesabının ne olduğunu CHP camiası çok iyi biliyor. Ama hesap görme şekli yanlıştı ve adeta kendi ipini çekmiş oldu. CHP Aydın İl Başkanlığı koltuğunu işgal eden Kalınomuz nereye koşuyor herkes tarafından bilinmektedir. Bu gereksiz ve yersiz çıkışı da süreci hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Görüşmenin detayları ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu henüz daha herhangi bir açıklama yapmadan, Barkan Kalınomuz’un mal bulmuş mağribi gibi (önemsiz bir şeyi ele geçirdiği halde çok sevinenlere denir.) konunun üzerine atlaması traji komik bir olaydır.

Açıkmasında ne diyor Barkan Kalınomuz!!!

“Ben böyle bir ortamda hele hele böyle bir pozisyonda kesinlikle görüşmezdim. Ben sorumlu bir siyasetçiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanına ve Cumhuriyet Halk Partisine küfreden, Partinin kurucusu ve 2. Genel Başkanı’na ağır ithamlarda bulunan bir adam ile görüşmem ben. Bunun ötesi var mı? CHP’yi dikta ile suçlamış, ‘Demokrasimin karşısında duran bir parti’ diye suçlamış Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmayan bir zat ile ben görüşmem. Sayın Çerçioğlu görüştü ise takdir kendisinindir. Ayrıca bunu kamuoyu daha iyi takdir eder”

Eyyyy Barkan Kalınomuz!!!

Başkan Çerçioğlu, Başbakan Erdoğan ile görüştü diye aynı dünya görüşüne mi sahip olmuş oldu? Bu görüşmeden sizin anladığınız bu mudur? Bu sonucu mu çıkardınız yani!!! Bu nasıl bir eleştiri şeklidir!!! Sizin yaptığınızı insanın düşmanı bile yapmaz, hatta yapamaz...

İşte buna çap derler. Siyasette çap meselesi önemlidir. Başkan Çerçioğlu Aydın’ın genelinin belediye başkanıdır. Seçildiği gün CHP rozetini çıkarmıştır. Herkesin belediye başkanı olmuştur. Aydın halkının belediye başkanı sorumluluğuyla da Başbakan Erdoğan ile görüşmüştür. Başbakan Erdoğan’da aynı sorumluluk bilinciyle Başkan Çerçioğlu’nu kabul etmiş ve dinlemiştir. Başbakan herkesin başbakanıdır ve parti gözetemez, gözetmemiştir de.

Sizin çapınız demek ki, bukadar!!!

Açıklamalarınzdan anladığım kadarıyla burnunuz yere düşse almazsınız...

Ticarette ve siyasette küslük olmaz. Özellikle siyasette ortak müştereklerde bir araya gelinir. Aydın’ın meseleleri için, yeri geldiğinde parti gözetmeksizin hep birlikte yumruğu masaya vurabilmelisiniz. Bunu yapamıyorsanız iyi ve mahir bir siyasetçi değilsiniz demektir.

Başbakan Erdogan ve Başkan Çerçioğlu siyaset dersi vermiştir. Devlet  işlerinde duygusallığa yer yoktur demişlerdir. Tabii ki anlayana...

Önceki ve Sonraki Yazılar