SORUMSUZLUK "PES!" DEDİRTİYOR

SORUMSUZLUK "PES!" DEDİRTİYOR

ARAÇLARIN KALDIRIMLARA PARK EDİLMESİ TEPKİ ÇEKİYOR

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İl genelinde başlatılan asfalt kaplama, yol bakım, onarım ve kaldırım düzenlemesi çalışmaları vatandaşlardan övgü alırken; sorumsuz sürücülerin vurdum duymazlığı bir o kadar tepki göüyor.

SORUMSUZLUK "PES!" DEDİRTİYOR

Söke'de bazı sürücülerin araçlarını gelişigüzel park etmeleri yayaları canlarından bezdirirken; kaldırımların zeminine zarar vermeleri "bu kadarına da pes!" dedirtiyor. Yayaların ve esnafların rahat etmesi amacıyla geniş bırakılan kaldırımlara bırakılan araçlar, yayaların kaldırımları kullanmasında büyük engeller oluşturuyor. Kaldırımlara döşenen traverten ve bordür taşların yanısıra karolar araçların ağırlığı nedeniyle kırılıyor. Sürücülerin araçlarını kaldırıma çıkarmaları esnasında lastiklerin baskısı kırılmalara neden oluyor.

SOKAK IŞIKLANDIRMALARI DA ZARAR GÖRÜYOR

Özellikle de Albayrak Caddesi’nde pazar ve çarşamba günleri kurulan pazar nedeniyle yaşanan araç yoğunluğu, sürücülerin kaldırımları park yeri olarak kullanmalarına neden oluyor. Araçların kaldırımlara park edilmesiyle yeni yapılan zemin zarar görürken; aydınlatma amacıyla konulan sokak lambalarının madeni aksamları da zarar görüyor. 

MİLLİ SERVETE ZARAR VERİYORLAR

Kaldırımlara yapılan araç parklarının önlenmesini isteyen vatandaşlar; “Aydın Büyükşehir Belediyesi güzel bir hizmet sundu. Söke’ye kazandırılan hizmet sorumsuz sürücüler nedeniyle zarar görüyor. Kaldırımlara araç park edilmesini istemiyoruz. Sorumsuz sürücüleri uyardığımızda tepki gösteriyorlar. Neredeyse küfürleşmeye hatta yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşanıyor. Bu konuda yetkililerin uyarıcı ve caydırıcı olmalarını istiyoruz. Trafik polislerinin ve zabıta memurlarının; uyarılara aldırış etmeyen sürücülere cezai işlem uygulamaları gerekiyor. Kaldırımlara araç parkının önüne geçilmezse, ayağımıza kadar gelen hizmet heba olacak. Kaldırımların yapılalı sayılı günler oldu ama şimdiden yer yer zemin bozuklukları ve kırılmalar oluşmaya başladı. Sorumsuz sürücüler milli servete zarar veriyorlar dedi.

f2ac7ee6-0da2-48f8-ac1a-57a3f3db0c39.jpg650b81ad-a82a-4e36-9e16-f686a798ef5e.jpg6037b0e6-0f72-40a2-ab1a-af1518b77cf0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum