"SORUNLARINI ÇÖZECEK TARIM BAKANI ÇİFTÇİYE BİR RANDEVU VEREMİYOR"

"SORUNLARINI ÇÖZECEK TARIM BAKANI ÇİFTÇİYE BİR RANDEVU VEREMİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke'ye yaptığı ziyarette Söke Ziraat Odası'nı da ziyaret etti. Oda Başkanı Mustafa Tanyeri ve üyelerle görüşen Yıldız, üretici sorunlarını dinlediler.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,Söke ziyaretinin son durağındaSöke Ziraat Odası'nı ziyaret ett. Ziyarette Milletvekili Yıldız'a CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Söke CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, CHP Söke Başkan Vekili Nursen Tunç ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli eşlik etti.
Ziraat odası yönetiminden isimlerin de olduğu ziyarette üretici sorunları konuşuldu. Üreticileri dinleyen CHP'li Vekil Hüseyin Yıldız, partisininin mecliste üreticiler ile ilgili yaptığı çalışmalar ve yönetime gelince uygulayacakları tarım politikaları hakkında bilgi verdi.

SÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI TANYERİ:" NE ŞART OLURSA OLSUN ÜRETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ AMA DESTEKLENMEK BİZİM HAKKIMIZ"
Ziyarette söz alan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Milletvekili Hüseyin Yıldız'ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz hafta meclis de bir dizi ziyarette bulunduk. Üreticilerimizin sorunlarını başta artan gübre fiyatlarını mazot fiyatlarını girdi fiyatlarının bizler için çok büyük problem olduğunu anlattık. Bu fiyatlarla üretim yapabilmenin çok zor olduğunu anlattık. Meclisteyken sayın vekilimizi Söke'ye davet etmiştik. Sağolsun kendisi de bu gün ziyaretimize geldiler. Bir kez daha tarımın sorunları üzerine konuştuk. yönetimden arkadaşları da dinledi kendisine çok teşekkür ediyoruz. meclisde de bizlerin sesi olacağına inanıyoruz. Sağlıklı üretim için girdi fiyatlarının düşmesi gerekiyor özellikle gübre fiyatlarının. Eğer üreticimiz yeterli gübreyi sağlıklı bir şekilde veremez ise rekolte de eksiklik olacak. Biz toprağın ürünün istediği veremezsek verin tabiki düşük olacak. Verim düşer ise bu sefer ithalat artacak. Fiyatlar artacak. Biz üretim için gerekli olan gübreyi mazotu gerktiği kadar kullanmak istiyoruz. Üretimi devam ettirmek istiyoruz. Böyle olursa hem ülke ekonomisi canlanacak hem de vatandaşımız daha uygun fiyata gıdaya ulaşacak. Gıda çok önemli. Pandemi de gördük insanlar marketlere koştu kozmetik ve ya beyaz eşya almak için değil gıda almak için koştular. Biz tarımı yönetenlerden ülkeyi yönetenlerden üretimi üreticiyi desteklemelerini istiyoruz. Biz ne şart olursa olsun üretmekten vazgeçmeyeceğiz ama desteklenmek bizim hakkımız."

CHP'Lİ YILDIZ:"SORUNLAR BELLİ ÇİFTÇİMİZİN GİRDİLERİNİ DÜŞÜRMEMİZ LAZIM"

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da burada yaptığı konuşmada sürekli çiftçi ve üreticilerle bir arada olduklarını ancak asıl sorunlarını çözecek Tarım Bakanı ile çiftçilerin görüşemediğini ifade etti. Yıldız,"Geçtiğimiz hafta 17 ilçenin Ziraat Odası başkanları güzel bir dosya hazırlayarak meclise ziyaretimize gelmişlerdi. Bölgenin sorunlarını, çiftçinin sorunlarını çok güzel ifade ettiler. Ama maalesef çiftçileri temsil eden Tarım Bakanımız randevu veremedi, görüşemediler. Bu sorunları çözecek olan Tarım Bakanıdır. Sürekli çiftçilerle üreticilerle iç içeyiz. Ben bir Didim'li olarak Söke'li olarak çiftçinin ne halde olduğunu biliyorum. Gübre 150 lirdan 850 900 liraya çıktı. Şimdi bir indirim yapmışlar ama Tarım Kredi Kooperatiflerinde gübre yok. Maalesef ekilen buğdayın altına gübre atamadılar. Üstüne 25 kilo gübre atmaları gerekirken genel müdürler 15 kilo atın demiş. Bu fiyatla bu verilerle 15 kilo da atamaz üreticiler. Mazot 14 lira olmuş. Eğer bu kafayla giderlerse verim yüzde 30 yüzde 40 düşecek. Ve Tarım Bakanımız gidecek Rusya'dan veya başka ülkeden çok daha pahalı fiyata buğday getirecek. Buraya yazıyorum bu kafayla giderse önümüzdeki yıllarda ekmeği 5 liradan alırız herhalde. Sorunlar belli çözümleri de belli çiftçimizin girdilerini düşürmemiz lazım. Mazotunu gübresini düşürmemiz lazım. Çiftçiyi üretebilir hale getirirsek çiftçiyi kalkındırırsak sanayi de kalkınır esnaf da kalkınır. Hepsi bağlantılı. Bunlar iktidar olarak her yeri kuruttular. Çiftçiyi bitirdiler esnafı bitirdiler. Göbeğimizi dolara bağladılar. Şimdi ithalat ülkesi olduk." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.