SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN RAHATSIZ OLUYORLAR

SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN RAHATSIZ OLUYORLAR

Hikmet Saatçı: Vicdan sahibi insanlar fakir fukaranın aldığı yardımı değil, hak etmediği paralarla servet kazanan insanların yaptıklarına gözlerini dikmelidir.

Gerçek Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, AKP Aydın Milletvekili Semiha Öyüş’ün Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarını  hedef alarak saf ettiği sözlere sert cevap verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin  yasalarla belirlenmiş sosyal belediyecilik görevini yerine getirdiğini kaydeden Hikmet Saatçı, “Bu sözler sosyal belediyecilikten duyulan rahatsızlığın itirafıdır. Semiha Öyüş’ün mensubu olduğu iktidar partisi sadece 2013 yılında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla 20.1 Milyar TL’yi 13 Milyon vatandaşa dağıttı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Ayşe Nur İslam 71 bin ailenin geçimlerine katkı için 425 Milyon TL kaynak aktardıklarını kendisi ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yasal görevi olan sosyal yardımlarının haram olduğunu düşünen  SemihaÖğüş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının dağıttığı yardımların  haram mı, yoksa helal mi olduğunu güvendiği bir müftüye danışıp bizi bilgilendirirse seviniriz. Haram ve helal konusunda epey uzman olduğunu düşündüğümüz Semiha Hanım’a  buradan soruyoruz. Acaba yolsuzluk parasını faiziyle geri iade etmek haram mıdır, değil midir?, bir siyasinin 750 bin TL’lik hediye saati kabul etmesi haram mıdır, değil midir.?Devlet imkanlarının birinci derece yakınlara kullandırılması , buna vesile olunması haram mıdır, değil midir.?Bu soruları uzun uzadıya sıralayabiliriz. Semiha hanım yanıt vermekte zorlanırsa, biz açıklamasını yaparız. Vicdan sahibi insanlar fakir fukaranın aldığı yardımı değil, hak etmediği  paralarla servet kazanan insanların yaptıklarına gözlerini dikmelidir. Birileri bir yandan hak etmedikleri şekilde zenginleşirken, siz ihtiyaç sahibi vatandaşları haram yemekle itham ederseniz, ne vicdanla nede bu halkla artık hiç bir bağınız kalmamış demektir.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.