‘Sosyal Girişimciliği Geliştirmek İçin Yenilikçi Yaklaşım’ Projesi Amsterdam çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

‘Sosyal Girişimciliği Geliştirmek İçin Yenilikçi Yaklaşım’ Projesi Amsterdam çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Aydın Genç İş İnsanları Derneği’nin‘Sosyal Girişimciliği Geliştirmek İçin Yenilikçi Yaklaşım’ (Innovative Approach for Developing Social Entrepreneurship) projesinin Amsterdam Çalışma Ziyareti gerçekleştirildi.

Jungle Amsterdam’da gerçekleşen çalışma ziyaretine Aydın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Utku Uyanık ve yönetim kurulu üyeleri, proje ortakları (AGİKAD) Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Senem Bircan ve üyesi Efsun Alp Hollanda’dan International Labour Association (ILA) Mehmet Altunbaş ve İsveç ’den Integration for All ( IFALL) Necmettin Meletli ve Sandra Lamptey katıldı.  Sosyal Etki ve Yenilikçi Eğitim Derneğinden (SOYED) Emre Özceylan, Ekin Yılmaz, TABIT Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt, Aydın Valiliğinden Reyhan Gülpınar katıldı. 

Programda, 1 Nisan 2021-1 Haziran 2022 tarihleri arasında 15 ay süre ile uygulanacak olan Aydın, Hollanda ve İsveç’te yürütülen proje de gelinen nokta aktarıldı.  

 

Hollanda’dan International Labour Association (ILA) Mehmet ALTUNBAŞ sosyal girişimcilikte güçlü bir ağ sağlamak için Amsterdam şehri üzerinden sunum yaptı. Sunumunda Amsterdam’da uygulanan sosyal girişimcilik uygulamalarını aktardı. 

 

Çalışma kapsamında en iyi iki uygulama örnekleri Impact Hub ile Amsterdam Impact ziyaretleri yapıldı. 

Impact HUB lar kamunun önceliğinde kurulan ve sosyal etki yaratmak isteyen girişimleri destekleyen yapılardır. 

STK'ları, araştırma merkezlerini, bilgi enstitülerini, yerleşik şirketleri, devlet kurumlarını ve fark yaratmak isteyen birçok genç ve yaratıcı girişimciyi birbirine bağlayarak canlı ve lider bir etki ekosistemi oluşturmayı amaçlıyorlar.

 

Etkinlik katılımcıların değerlendirmeleri ile sona erdi. Program sonunda katılımcılara sertifika katılım belgesi verildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.