Spor İl Müdürlüğü’nden yüzme havuzu ve salon açıklaması

Spor İl Müdürlüğü’nden yüzme havuzu ve salon açıklaması

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yerel basında Efeler ilçesinde bulunan Pınarbaşı Yüzme Havuzu ve Şehit Fethi Sekin Salonuyla ilgili haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Yapımı 1960 yılından gerçekleştirilen Pınarbaşı Yüzme Havuzunun uzun yıllar Aydınlı vatandaşlara hizmet ettiğin kaydedilen açıklamada; “Ancak 2007 yılında havuz çanağının çatlamasından, atlama kulesinin yüksekliğinin standartlara uygun olmaması ve havuz derinliğinin 5.50 metre olması sebebiyle standartlara uygun olmaması nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştır. Bu sebeplerden dolayı 2010 yılında Spor Genel Müdürlüğü tarafından yüzme havuzunun kontrolü için uzman ekipler incelemelerde bulunarak, havuzun modernizasyon çalışmasının çok maliyetli olacağı, modernizasyon için 1 milyon 800 bin Türk Lirasına ihtiyaç olduğu ancak bu bedelle yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapılabileceği belirtilmiştir.

 

Pınarbaşı Yüzme Havuzunun bulunduğu alana Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yapımı ile ilgili proje hazırlanmıştır. Ancak Pınarbaşı Yüzme Havuzunun bulunduğu alan sit alanı olması nedeniyle izin verilmemiş ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden herhangi bir izin alınmadan imarsız ve ruhsatsız bir şekilde mevcut yüzme havuzu tesisinin üzerinden geçecek şekilde teleferik yapılması nedeniyle de yarı olimpik kapalı yüzme havuzu projesi yapılamamıştır.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2011 yılı yatırım programında yer alan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu projesi Hüseyin Aksu Tesislerine yapılması için Aydın Belediyesince ön izinler verilmiştir. Hüseyin Aksu Tesislerinin mülkiyeti Aydın Belediyesine ait olması nedeniyle projenin gerçekleştirilebilmesi için 10 yıllık kullanım hakkı Spor Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Kullanım hakkının Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından projenin ihale işlemlerinin yapılmasına rağmen Aydın Belediyesince inşaat ruhsatı verilmediğinden inşaat çalışmaları başlamamıştır.

 

Bu dönemin ardından proje için yer tahsisi ile ilgili çalışmalar sürdürülmesine rağmen uygun bir alan kurumumuza tahsil edilmemiştir. Pınarbaşı Yüzme Havuzunun akıbeti Tüm Aydın kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Kurum olarak geçmişteki olumsuzlukları takılıp kalmak yerine sorunun çözümüne odaklanarak Aydınımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaktayız” denildi.


 

Fethi Sekin Salonunun kullanım hakkı savcılığa ait

 

Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro Salonunun kullanımının kendilerine ait olmadığı kaydedilen açıklamada; “Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı arasında 22 Mart 2017 tarihinde imzalanan protokol gereğince FETÖ/PDY duruşmalarının bitimine kadar Gençlik Merkezi Tiyatro Salonunun tüm kullanım hakkı geçici olarak Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına devredilmiş olup tüm tasarruf Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına aittir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.