STK'LAR TEPKİLERİNİ YÜKSELTİYOR

STK'LAR TEPKİLERİNİ YÜKSELTİYOR

HDP Aydın milletvekili adayı Sevay Açıcı da vefat edenlere başsağlığı diledi.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
DİSK; KESK, TMMOB’nin çağrısıyla geçtiğimiz cumartesi günü Ankara’da yapılması plânlanan “Emek, Barış Demokrasi” mitingi öncesi yapılan iki ayrı canlı bomba saldırısıyla yüzü aşkın vatandaşın ölmesine, iki yüzü aşkın vatandaşın yaralanmasına Türkiye genelinde olduğu gibi Söke’de de sivil toplum kuruluşlarının tepkileri yükselmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz cumartesi günü Söke Emek Platformu adına DİSK Tekstil-İş öncülüğünde yapılan basın açıklaması ve iktidar partisinin kapısına siyah çelenk bırakılmasının ardından tepkiler pazar günü de sürdü. Pazar günü akşamı saat 19.00 sıralarında HDP Söke İlçe Örgütü’nün öncülüğünde Cumhuriyet Alanı’nda hain saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunularak, HDP Söke İlçe Başkanı Hamit Ergül tarafından bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklama öncesi HDP Aydın milletvekili adayı Sökeli Sevay Açıcı da vefat edenlere başsağlığı dileyerek, “Bu saldırılar bir gün sona erecek Türkiye’nin halkları omuz omuza tüm katillerden hesap soracak” dedi.
DİSK Emekli-İş, Eğitim-sen temsilcilerinin de hazır bulunduğu basın açıklaması sonrası 20 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Bombalı saldırıda ölenlerin bir kısmının fotoğraflarının bulunduğu pankartın altına mumlarla “BARIŞ” yazılarak özlemler dile getirildi.
HDP Söke İlçe Başkanı Hamit Ergül yaptığı açıklamada özetle, “Ankara’da Barış bir kere daha katledildi. Katliamlar tarihine “Kara Cumartesi” olarak geçti. Savaşa karşı barış isteyenlere, diktatörlüğe karşı demokrasiyi isteyenlere karşı katliam yapıldı. Kısacası AKP’nin zihniyetini kabul etmeyenlere karşı savaş ilan edildi. Savaşınıza da saltanatınıza da bin kere lanet olsun. Saltanatlarını sürdürmek isteyenler, Diyarbakır ve Suruç’un ardından bir kez daha katliam yaparak savaşa inat barış isteyenlerin katıldığı “Emek, Barış, Demokrasi” mitingini kana buladılar. AKP iktidarının eveleme geveleme hakkı ve şansı çoktan bitmiştir. Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da yaptıklarınızla katilsiniz! Eliniz kanlıdır, yüzünüzden, ağzınızdan, tırnağınıza kadar her yerinize kan sıçramıştır. Ankara’daki katliamın vahşetin başka tanımı yoktur. Ülkede her türlü güvenlikten mevcut iktidar sorumludur. AKP iktidarı da, Saray da şunu çok iyi bilsinler ki, son kişi kalana dek barış ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz. Bu vahşi katliamı yapanlar ve yaptıranlarda mutlaka cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerdir” dedi.
SÖKE EĞİTİM-SEN DE İŞ
BIRAKTI, OTURMA
EYLEMİ YAPTI
Yapılan hain saldırıyı protesto amacıyla dün Söke Eğitim-Sen’e bağlı eğitimciler iş bıraktılar, başta Eğitim-Sen üyeleri olmak üzere, ADD, ÇYDD, CHP temsilcilerinin katılımıyla yaklaşık bin kişilik grup Söke Lisesi önünden sloganlar atarak, Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdüler ve oturma eylemi yaptılar. Oturma eylemi bugün de öğle saatlerinde bu kez Belediye Meydanı’nda tekrarlanacak. Cumhuriyet Alanı’nda Eğitim-Sen’in basın açıklaması Şube Başkanı Hayri Yaptaterek tarafından okunurken, eyleme CHP Aydın milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu ile HDP Aydın milletvekili adayı Sevay Açıcı’nın da destek verdiği görüldü.
Hayri Yaptaterek yapılan açıklamada özetle, “Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden “oy avcılığı” yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde “tek başına iktidar” olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz: Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz! Acımız büyük, yaralarımız derindir! Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok! Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz! Hepimizin başı sağ olsun!” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.