Su ürünleri denetimleri devam ediyor

Su ürünleri denetimleri devam ediyor

Su ürünleri denetimleri devam ediyor


Gerçek Gazetesi
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri su ürünleri kontrol görevlileri tarafından; iç su ve denizlerde sürdürülebilir avcılılığın devamı için denetimler aralıksız olarak devam ediyor.
Kuşadası, Güzelçamlı ve Didim Taşburun açıklarında denizden, Büyük Menderes Nehri, Ana Tahliye ve bunlara bağlı kanallarda karadan denetimler yapıldı. Denizden yapılan denetimlerde, üretim çiftliklerinin rutin kontrolleri, ticari ve amatör balıkçıların ruhsat, ürün ve av araçları kontrol edildi. Karadan yapılan denetimlerde ise; akarsularda kullanımı yasak olan misina ağlar, gergiler, uzatma ağları ve pinterler sökülerek yerlerinden kaldırıldı. Balıkların geçiş ve üreme göçlerini daha sağlıklı yapabilmeleri için gerekli olanaklar sağlanarak ağ ve pinterlerde bulunan canlı balıklar bulundukları yerde tekrar suya bırakıldı.
İç su ve denizlerde sürdürülebilir avcılılığın devamı için vatandaşların konuya hassasiyet göstermelerini isteyen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, yasak avcılık faaliyetlerine rastlanması durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine, jandarma birimlerine bilgi verilmesini istedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.