‘Su Yönetimi' eğitimi Aydın'da düzenlenecek

‘Su Yönetimi' eğitimi Aydın'da düzenlenecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ‘Su Yönetimi' eğitimi Aydın'da düzenlenecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından planlanan “Su Kalitesi Yönetimi ve İçme Suyu, Atıksu Arıtımı” konulu hizmet içi eğitim programı Aydın’da düzenlenecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Su Kalitesi Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından Aydın Kuşadası’nda “Su Kalitesi Yönetimi ve İçme Suyu, Atıksu Arıtımı” konulu hizmet içi eğitimi düzenlenecek. Program Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yarın başlayacak. Eğitime Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İller Bankası, Belediyeler ile Üniversite temsilcileri katılım sağlayacak.
Eğitim kapsamında, İçme suyu ve atıksu sektöründe planlama, kalite izlemesi, denetim ve işletmeye ilişkin çalışmalar, Su kaynakları için risk teşkil eden tehlikeli maddeler, Yeraltı sularının kirlenmeye ve bozulmaya karşı korunması, Tabi göller ve sulak alanlar konusunda yürütülen çalışmalar, Havza bazında hassas alanların belirlenmesi, Ergene havzasında arıtılmış atıksuların sulamada kullanılmasının uygulanabilirliği, GAP bölgesinde sulamadan dönen suların kontrolü, Sulama sularının kalitesi ve kullanılmış suların yeniden kullanılması hakkında yönetmelik taslağı, Arıtma tesislerinin tasarım ve işletme esasları, Atıkların enerji üretimi maksatlı arıtımı ve Belediyelerin su ve atıksu arıtma deneyimlerine ilişkin konular aktarılacak olup, aynı zamanda bölgedeki içme suyu ve atıksu arıtma tesislerine teknik gezi düzenlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.