Sular Durulmuyor

Sular Durulmuyor

YAKLAŞIK 5 SAAT SÜREN TARTIŞMALI TOPLANTIDA AK PARTİLİ ÜYELERLE BAŞKAN ORTEKİN ARASINDA SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI


Gerçek Gazetesi
Yaklaşık üç aydır tartışmalı toplantılara sahne olan Aydın Belediye Meclisi tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Dün akşam 10 maddelik gündemi görüşmek üzere toplanan Aydın Belediye Meclisi'nde toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Sert geçen tartışmalar nedeniyle 2.5 saatte sadece 3 gündem maddesi görüşülürken, gece geç saatlere kadar devam eden toplantıda yemek arası verildi.
AK Partili Meclis üyeleri ile Başkan Ortekin arasında sert tartışmaların yaşandığı toplantıda 2008 yılı gelir ücret tarifeleri görüşüldü. Ortalama olarak belediye gelirlerine 9.3 oranında zam yapıldı. Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre, Aydın Belediyesi 2008 yılında ilan-reklam, çalışma ve eğlence yerleri ruhsatları, mezarlık ve otogar ücretlerinde ortalama yüzde 9.3 oranında, su kullanım ve atık su ücretlerinde ise 20 tona kadar yüzde 8, 20 tonun üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 12 oranında zam yapılması önerildi. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar nedeniyle ambulans ücretlerine yüzde ise 30 oranında zam yapıldı. Komisyonun raporu oy birliği ile kabul edildi.
Plan Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi sırasında komisyon üyelerinin gelir-ücret tarifesinde ortalama olarak yüzde 9.3 oranında zam yaptığını belirtmesi üzerine söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uşaklı, şehir dışından gelen minibüslere verilecek olan güzergah izin belgesine yüzde bin 200 oranında zam yapıldığını hatırlatarak, başkan ve komisyonun bu ayrıntıyı Meclis üyelerine hatırlatmamasını sert bir dille eleştirdi. Uşaklı "Raporu incelediğimde komisyona güvenim kalmadı. 'Ortalama yüzde 9.3 oranında zam yapıyoruz' denilerek konu oylamaya sunuluyor. Burada yüzde bin 200 oranında yapılmış zam var" dedi. Uşaklı'nın 'Komisyon üyelerine güvenim kalmadı' sözünü geri almasını isteyen Meclis Başkanı İlhami Ortekin, bu sözünden dolayı Uşaklı'yı sert bir dille eleştirdi. Aynı şekilde Uşaklı da başkana karşılık verince Meclis'te gergin anlar yaşandı.
Gündemin 2. maddesinde ise 2008 yılı performans programı 3. maddesinde de 2008 yılı analitik bütçesi ile ilgili komisyon raporları görüşüldü. Bu maddelerin görüşülmesi sırasında da AK Parti Gurup Başkanı Şevket Kaya ile Başkan Ortekin arasında sert tartışmalar yaşandı. Maddelerin görüşülmesi sırasında AK Parti Gurup Başkanı Şevket Kaya, daha önceki dönemlerde sormuş olduğu belediye borçları ve alacakları ile ilgili sorusunu yineledi. Ve Başkan Ortekin'in Çevre Bakanlığı'ndan alacaklı olduğunu iddia ettiği yaklaşık 8 milyon YTL ile ilgili olarak söz alarak "Çevre Bakanlığı ile görüştüm. Bakanlığın Aydın Belediyesi'ne hiç borcu olmadığını söylediler. Eğer gerçekten Belediye'nin Çevre Bakanlığı'ndan sözünü ettiğiniz alacağı varsa bize yazı verin, bu alacağı AK Parti olarak isteyelim" deyince Kaya'nın kasıtlı olarak bu şekilde konuştuğunu iddia eden Ortekin Şevket Kaya'yı 'şov' yapmakla suçladı. Sert geçen tartışmalarda Şevket Kaya Başkan Ortekin'e bölgesel bir gazetenin kupürünü göstererek "Bizi hainlikle suçlayıp, Aydın'da bunları dolaştırmam" ifadelerine yer vermişsiniz. Tehdit mi ediyorsunuz?" diye sordu. Gazetedeki iddiaları yalanlayan Başkan Ortekin Kaya'ya "Ayağını inşallah taş almaz. Benim hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana 100 katını versin" dedi.
Uzun süren tartışmalar nedeniyle 3 maddelik gündemin görüşülmesi 2 saat 45 dakika sürdü. Geride görüşülmeyi beklenen 7 madde daha olması nedeniyle toplantıda yemek ve ihtiyaç molası verildi. 25 dakikalık yemek ve ihtiyaç molasının ardından gece geç saatlere kadar süren toplantıda gündemin diğer maddeleri görüşüldü. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.