ŞULE TUNTAŞ ile söyleşi

ŞULE TUNTAŞ ile söyleşi

ŞULE TUNTAŞ ile söyleşi


K. Yalçınkaya : Sayın Şule Tuntaş, sizin de İlçe Başkan Yardımcılığını yaptığınız AK Parti İlçe Teşkilatı"nın sudan sebeplerle görevden alınmasını doğru buluyor musunuz?
Ş. Tuntaş : Söke İlçe Teşkilatı"nda bazı istifalar oldu. Bunları saygıyla karşılıyorum. Ancak bu üyelerin istifa ettiklerine dair bize bilgi gelmedi. Sadece bu tür haberler zaman zaman gazetelerde yayınlandı. Bu yüzden bir karar almadık. Esasında teşkilat olarak hiçbir evrağımız noksan değildi. Ancak yine de karar onların takdiridir.

K. Yalçınkaya : Bu olaydan sonra nasıl bir politika izlediniz?
Ş. Tuntaş : Teşkilatın görevden alınması politika yapmama engel değil. Şu an Belediye Meclis Üyeliğim devam ediyor. Mecliste AK Parti"yi temsil ediyorum.

K. Yalçınkaya : AK Parti Söke İlçe Teşkilatı kongreye gidecek mi?
Ş. Tuntaş : Şu anda görevden alınışımızın ardından 1 ay geçti. Bundan sonra atama mı yoksa kongre mi yapılır, bilemiyorum. Karar genel merkezin... Ancak teşkilatın geldiği durum beni çok üzüyor. Öyle ki teşkilatın kapalı olması AK Parti"de büyük boşluk yaratmıştır. Mesela 12 Mart İstiklal Marşı"nın kabulü ve 18 Mart Şehitleri Anma Törenlerinde birileri çıkıp, bir çelenk koyabilirdi. Ama AK Parti, ne yazık ki bu önemli günlerde kendisini temsil edememiştir. Ben Belediye Meclis Üyesi olarak törenlere katıldım. Ancak yönetimin bu törenlerde partiyi temsil edememesi beni üzdü.

K. Yalçınkaya : Sayın Şule Tuntaş, size ilçe başkan adaylığı teklif edelirse, kararınız ne olur?
Ş. Tuntaş : Bana ulaşan haberlere göre, bazı arkadaşlarımın başkanlığa talip oldukları anlaşılıyor. Ümit ederim ki, toplayıcı, birleştirici anlayış içinde olabilecek bir arkadaşımıza görev verilir. Ancak ben böyle bir görevi hiçbir zaman düşünmedim.

K. Yalçınkaya : Son 10 yıllık süreçte AK Parti İlçe Teşkilatının etkisiz olduğuna dair kentte şikayetler var. Siz bu iddialara ne diyorsunuz?
Ş. Tuntaş : Ben yönetimde bulunduğum sırada Söke için görevimi yerine getirmeye çalıştım. Çalışmak ve hizmet vermek isteyene hiçbir şey engel değildir. Yönetimdeki arkadaşlarımız her zaman hizmet vermek için can atmışlardır. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

K. Yalçınkaya : 4 yıldır belediye meclisinde görev yapıyorsunuz. Bu süre içinde meclisin çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?
Ş. Tuntaş : Belediye meclisinde görev yaptığım süre içinde bütün meclis toplantılarına katıldım. Belediyenin yıllık faaliyet raporlarının hizmet açısından yetersiz olduğunu gördüm. Söke, daha önemli konularda yetersiz kalmıştı. Sorunları çözmede de başarısız olunduğunu biliyorum. Bu konular müzakere edilirken hep eleştirdim. Benim amacım, ortak akıl neyi gerektiriyorsa, kamuoyunun da desteği ile doğru yol bulunmalı ve doğru karar verilmelidir.

K. Yalçınkaya : Sizin uzmanlık dalınız “Şehircilik” Aydın Caddesi"nde başlatılan imar çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Çünkü halk özellikle yolda yapılan ceplere çok tepkili.
Ş. Tuntaş : Aydın yolu girişinin peysajı ve kaldırım çalışmasının daha profesyonelce yapılmasını beklerdim. Söke"nin sembolü olan turunç ağaçlarını koruyarak, bu çalışma yapılabilirdi. Bu caddede konut imar uygulamalarının ve yatırımlarının tamamlanması gerekirdi. Bu kadar ceplerin kime hizmet edeceği anlaşılmamaktadır. Üstelik bu caddenin üzerindeki trafik çok yoğundur. Yani Söke girişindeki güzergahlara böylesine cep yapmak trafik akışında sıkıntı yaratacaktır. Bu tür cepler şehir merkezindeki ticari alanlara yapılabilir. Ama ben Söke"nin giriş güzergahına yapılan çok sayıda cebin hala ne anlama geldiğini bir türlü anlayamıyorum. Bu bölgede tarla vasfında olan zeytin bahçeleri bulunmaktadır. Ha keza imar uygulamasına geçildiğinde kaldırımlar ve cepler inşa ekipleri tarafından tahrip edilecektir.

K. Yalçınkaya : Hükümet meydanında makyajlama çalışması yapılacak. Bu arada taksi durağı başka bir yere kaldırılacak. Bu düzenlemelerle ilgili bize bilgi verebilir misiniz?
Ş. Tuntaş : Hazırlanan bu proje ile ilgili bize bilgi verileceği ifade edilmişti. Ancak belediye verdiği sözü unuttuğu için, yeni düzenlemeyi paylaşamadık. Ve bugüne gelindi. Jandarma ve Kaymakamlık binasının ne zaman kaldırılacağı belli değil. Acaba bu proje tasarlandığı gibi mi gerçekleşecek? Çünkü meydanın beş girişi var. Engelliler, bisikletliler ve vatandaşların meydanı rahat geçebileceklerine inanmıyorum. Beş ağzı olan bir yer ve sirkülasyonu çok yoğun olan bir bölgeden söz ediyorum. Her bir köşeyi de bankalar kaplamış. İnşallah bu proje insanlarımızın hayatını kolaylaştırır.

K. Yalçınkaya : Sayın Şule Tuntaş, belediyenin Sevda Dağı"nda yapacağı yeşil alan çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yer uygun mu?
Ş. Tuntaş : Burada vatandaşa hitap edecek bir mesire yeri düşünülmektedir. Yalnız kot farkı yüzünden çalışmanın çok zor olacağını düşünüyorum. Özellikle yapılan yoldan engelli bir vatandaşımız mesire yerine nasıl çıkar? Aynı zamanda bebek pusetleriyle bu yoldan çıkmak hemen hemen imkansız gibi. Ancak araba ile çıkılır. Bu yüzden vatandaşlar için çok zahmetli olacak. Maliyet hesapları da göz önüne alındığında böyle bir yatırımın ancak İller Bankası kredi ile inşa edileceği anlaşılmaktadır. Çünkü burası doğal bir rekreasyon alanı değil. Onun için uzun çalışma sonucu oluşturulacak bir mesire yeri olacak. Bu yüzden kamu yararı gözetilirken, kamu zararı ile de karşılaşılabilir. Mesela Harikalar Parkı bile uygun bir bölgeye yapılmasına rağmen, yine de halkın beklenen oranda ilgisini çekmemektedir.

K. Yalçınkaya : Sayın Şule Tuntaş bugün bizlere doyurucu bilgiler verdiniz. Çeşitli öneriler sundunuz. Bu nedenle size çok teşekkür ederim. Ağzınıza sağlık. Başarılı olmanızı dilerim.
Ş. Tuntaş : Ben de size ve gazetenizin tarafıma gösterdiği ilgi ve duyarlılığa çok teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.