Sümeray davasında şok gelişme

Sümeray davasında şok gelişme

- CUMHURİYET SAVCILIĞININ TALİMATIYLA 5 BAYAN 20 KİŞİNİN GÖZALTINA ALINDIĞI BİLDİRİLDİ - BAZI MAĞDURLAR ZANLILARI SALDIRMAK İSTEDİ - POLİS HASTANE ÇEVRESİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Gerçek Gazetesi
Sümerbank Tekstil'in özelleştirilmesinin ardından Sümer-Ay A.Ş ismi ile faaliyetlerini sürdüren şirket tarafından Aydın'da 8 bini değişik kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiren icra takibi ile ilgili şok bir gelişme yaşandı. Mağdurların toplu halde Cumhuriyet Savcılığı'na şikayeti üzerine operasyon düzenleyen polis 3 gündür devam eden operasyon kapsamında 5'i bayan 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında akşam saat 21.00 sıralarında sağlık raporu için Aydın Devlet Hastanesi'ne getirildi. Olayı duyan bazı kişiler zanlıları saldırmak istedi. Polis şüphelileri tepki gösteren ve saldırmak isteyen gurubu hastane çevresinden uzaklaştırdı.
Bilindiği gibi geçtiğimiz özelleştirilen Sümerbank Tekstil'i satın alan Sümer-Ay A.Ş'nin avukatları tarafından, yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde şirketten alışveriş yapan 8 bini kamu çalışanı yaklaşık 10 bin kişi hakkında geçmişe dönük borçları olduğu gerekçesiyle icra takibi başlatılmıştı. 100 YTL ile 2 bin YTL arasında değişen borç senetleri ile karşılaşan bazı kişiler korktukları için borçların avukata öderken, binlerce vatandaş da bir araya gelip toplu hareket ederek hukuki mücadele başlatmışlardı. Bu arada senedin düzenlenme tarihinden ölen kişilere de borç senedi gönderilmesi ve senetler üzerindeki imzaların şüpheli görülmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Senetlerin, çalıştıkları kurumlardan verilen kupon karşılığında yaptıkları alışveriş sırasında imzaladıkları defterlerin doldurulması sonucu icraya verildiğini belirten mağdurların şikayetleri üzerine açılan davanın ilk duruşması da geçen hafta yapılmıştı.
Yapılan ilk duruşmanın ardından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi kamuoyunda Sümer-Ay davası olarak bilinen olayın şüphelilerini takibe aldı. Önceki gece Aydın, Nazilli ve Çevresi'nde 20 ayrı yere yapılan nokta operasyonu ile 5'i bayan 20 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, bugün akşam saatlerinde otobüslerle geniş güvenlik önlemleri altında Aydın Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağlık raporları alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Aydın'da 10 bin mağdurla birlikte yaklaşık 80 bin kişiyi ilgilendiren dava ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
Bu arada Sümer-Ay davası şüphelilerinin yakalandığını ve hastaneye getirileceğini öğrenen bazı vatandaşlar Aydın Devlet Hastanesi önünde toplandı. Şüpheliler hastaneye alınırken mağdur olduğu belirtilen vatandaşlardan biri şüphelileri küfrederek guruptan birine saldırmak istedi. Gurup Çevik Kuvvet ekipleri tarafından hastane çevresinden uzaklaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.