SÜMERAY zanlılarından 11 kişi tutuklandı

SÜMERAY zanlılarından 11 kişi tutuklandı

YAKLAŞIK 8 SAAT SÜREN SORGULAMA SONUCU 2'Sİ BAYAN 11 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gerçek Gazetesi
Sümerbank Tekstil'in özelleştirilmesinin ardından Sümer-Ay A.Ş ismi ile faaliyetlerini sürdüren şirket tarafından Aydın'da 8 bini değişik kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiren icra takibi ile ilgili gözaltına alınan 21 şüpheliden 11'i tutuklandı. Aydın Adliyesi'nde yaklaşık 8 saat ifade veren 5'i bayan 21 şüpheli yaklaşık 8 saat ifade verdi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2!si bayan 11 kişi tutuklandı.
Emniyetteki sorgulamalarının ardından sabah saatlerinde nitelikli dolandırıcılık ve değişik suçlardan Aydın Adliyesi'ne çıkarılan zanlıları görmek için bazı mağdur yakınları da adliyeye geldi.
Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen Sümerbank Tekstil'i satın alan Sümer-Ay A.Ş'nin avukatları tarafından, yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde şirketten alışveriş yapan 8 bini kamu çalışanı yaklaşık 10 bin kişi hakkında geçmişe dönük borçları olduğu gerekçesiyle icra takibi başlatılmıştı. 100 YTL ile 2 bin YTL arasında değişen borç senetleri ile karşılaşan bazı kişiler korktukları için borçların avukata öderken, binlerce vatandaş da bir araya gelip toplu hareket ederek hukuki mücadele başlatmışlardı. Bu arada senedin düzenlenme tarihinden önce ölen kişilere de borç senedi gönderilmesi ve senetler üzerindeki imzaların şüpheli görülmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucu 5'i bayan 21 kişi gözaltına alınmıştı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.