Sümeray zedeler yardım bekliyor

Sümeray zedeler yardım bekliyor

TÜRK SAĞLIK-SEN AYDIN ŞUBE BAŞKANI SAYGIN, “2003 YILINDA ÖLEN KİŞİLERE 2004 YILINDA SENET İMAZLAMIŞ GİBİ YASAL İŞLEM YAPILIYOR”

Gerçek Gazetesi
Kamuoyunda Sümeray Davası olarak bilinen nitelikli dolandırıcılık olayında, mağdur olan kamu çalışanlarının sayısının her geçen gün biraz daha artıyor. Büyük çoğunluğunu kamu çalışanlarının oluşturduğu ve yaklaşık 10 bin kişinin mağdur olduğu davada, ölen kişilere için dahi icra takibinin başlatılmış olması mağdurları bile hayrete düşürüyor.
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi öncülüğünde bir araya gelen ve kendilerine Sümerayzede ismini veren mağdurlar, 2003'te vefat eden Abdülkadir Saygın isimli vatandaşa 2004 yılı tarihli bir senetten dolayı gelen icra takibi geldiğine işaret ederek, Öbür dünyadan senet nasıl imzalanır? sorusunu yönelttiler.
Sendikanın İl Başkanı Halil Karakaya açıklamasında, binlerce kişinin mağdur olduğu olaya yetkililerin yeteri kadar ilgi göstermediğini iddia etti. Kamu çalışanının bu konuda yaşadığı huzursuzluğu dile getiren Karakaya; olayın organize bir dolandırıcılık olduğunu savundu. Yaptıkları müracaatlardan hep hukuk diliyle cevap aldıklarını belirten Karakaya, Bu süreç başlayalı tam yedi ay oldu. Farklı avukatlardan farklı cevaplar aldık. Savcılıktan 'soruşturmaya yer yoktur' kararı çıktı. Emniyete suç duyurusunda bulunduk. Herhangi bir sonuç alamadık; bu karmaşada ve hukuki çıkmazda biz kamu çalışanları olarak bu konuda gündeme gelmek ve özellikle de bu konuya baroların dikkatini çekmek istedik. Gerçekten bu olayın organize bir suç olduğunu düşünüyoruz. 7 bin kamu çalışanının aynı şirkete aynı gün borçlu olması mümkün değil. Gerçekten kamu çalışanlarını rant olarak gören, bu noktada kazanç elde etmek isteyenlere buradan şöyle seslenmek istiyorum: Bu kadar kamu çalışanının ahını almayın, bu ah sizi iflah ettirmez sözlerine yer verdi.
Yaşadıkları ilginç bir olayı aktaran Nedim Cuma da, 2003 yılında vefat eden bir arkadaşlarının adına 2004 tarihinde imzalanmış gibi görünen bir senedin işleme koyulduğuna dikkat çekti. Cuma, Abdülkadir Saygın isimli arkadaşımıza gelen ihbarname gerçekten ilginç. Çünkü arkadaşımız 2003 yılında vefat etmiş olmasına rağmen 2004 yılında imzaladığı ileri sürülen senetle kendisine borç çıkartılıyor. Bu senet ailesine gönderilmiş. Bu nasıl olur? Öbür dünyadan nasıl senet imzalatmışlar? Pes doğrusu diye konuştu.
Yaşanan başka ilginç bir olayı aktaran Gürbüz Güngör ise, 10 yıllık eşine kızlık soyadı ile icra takip belgesi gönderildiğine değindi. Aydın'da bu olaydan yaklaşık 11 bin kişinin mağdur olduğunu ileri süren Güngör, şöyle konuştu: 11 bin kişinin hepsi de mi yalan söylüyor? Bana gelen senet 2002 tarihli ve biz 1997 yılında evlendik. Hiçbir zaman senedin vadesi 24 ay olmaz; 24 ay vadeli senet karşılığında beni borçlu çıkartıyorlar. Biz zaten devlet memuruyuz; aldığımız belli verdiğimiz belli. Hiçbir şey olmasa bile bunlarla bizi huzursuz etmeleri yetiyor. Ben zaten yaptığım alışverişin bedelini ödemişim; devletimiz bize yardım etsin.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum