Sunullah Arısoy 2012 Şiir ödülü İhsan Topçu’nun oldu

Sunullah Arısoy 2012 Şiir ödülü İhsan Topçu’nun oldu

Sunullah Arısoy 2012 Şiir ödülü İhsan Topçu’nun oldu


Gerçek Gazetesi
uşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen M. Sunullah Arısoy 2012 Şiir Ödülü "Sesi Kendine Arkadaş" adlı dosyasıyla İhsan Topçu'nun oldu.
Burhan Günel, Arife Kalender, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu ve Ahmet Özer'den oluşan seçici kurulun da katıldığı, Kuşadası Belediyesi sponsorluğundaki ödül töreni Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde yapıldı.
Yaşamının son yıllarını Kuşadası'nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 8.000 kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M.Sunullah Arısoy'un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüller gelecek yıllarda da sürdürülecektir.
Ödül Törenine aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün"ün de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Törende Zerrin Bağcıvan, M.Sunullah Arısoy 2012 Şiir Ödülü sahibi İhsan Topçu"nun “Anımsamalar Kitabı” adlı şiirini okudu. Şiir"in ardından Seçici Kurul Adına konuşma yapan Şair Ayten Mutlu “Kuşadası Eğitim ve Gelişim Vakfı tarafından düzenlenen ve bu yıl 12.si verilen Sunullah Arısoy 2012 Şiir ödülüne İhsan Topçu değer görüldü. Sesi Kendine Arkadaş adlı dosyası ile seçici kurul bu karara verirken şairin 50 yıla taşan şiir emeğini de göz aldı ve çağımızın bunalan insanının dramını; hayatın, zamanın, askın ve ölümün açmazları ekseninde sahici ve samimi bir söylemle şiirleştirmiş olması yanı sıra insan ve toplumun ilişkilerini irdeleyen şiirlerinde kendi bireyselliğinden yola çıkarak dışındaki hayatlarla buluşturarak yalın ve duru bir söylemle şiirini ifadelendirmesi şairin dosyasını ödüle değer görülmesine neden olmuştur” dedi. Ayten Mutlu"nun ardından konuşmasını yapan İhsan Topçu “Bu güzelliği benimle paylaşan sizlere, yüreğimden topladığım kır çiçekleri ile birlikte kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu anlamlı ödülü bana laik gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Teşekkür konuşmasından sonra İhsan Topçu"ya ödülünü vermek üzere sahneye gelen Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün “İhsan Topçu hocamızı dinlerken Ayten Mutlu hanımında ifade ettiği gibi gerçekten bir şiir emekçisi olduğunu kendi cümlelerinde, sözlerinden daha net bir şekilde anlatıyor. Yaşamın 50 yılını şiire adamak ve bu süreçte özellikle hüznü işlemesi, toplumumuzda yaşanan karamsarlığın bir parçası olduğunu zannediyorum. Ben kısaca kendisini tebrik ediyorum” diyerek Sunullah Arısoy 2012 Şiir Ödülü takdim etti.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.