Suriyeli aile kaybolan kızını arıyor

Suriyeli aile kaybolan kızını arıyor

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne yerleşen Suriye uyruklu mülteci bir aile, kızı 19 yaşındaki Safa Halaf'tan 1.5 aydır haber alamıyor.

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne yerleşen Suriye uyruklu mülteci bir aile, kızı 19 yaşındaki Safa Halaf'tan 1.5 aydır haber alamıyor. Sabah çalıştığı gelinlik fabrikasına gideceğini söyleyerek evden ayrıldıktan sonra kayıplara karışan Halaf'ın ailesi, kızının yerini bilen ya da görenlerin yardımını istedi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen üçü kız altı çocuklu Halaf ailesi, bir yıl sonra tanıdıklarının aracılığıyla Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne yerleşti. Ailenin kızı Safa Halaf, bir süre sonra bir gelinlik fabrikasında iş bularak çalışmaya başladı. Geçen 12 Mart perşembe günü Safa Halaf, sabah işine gitti. Öğle tatilinde işyerinden çıkan genç kız, geri dönmedi. Evine de gelmeyen kızına ulaşamayan aile, polise başvurdu. Aradan geçen 1.5 aylık zamana rağmen bir haber çıkmayan Halaf için ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

YARDIM İSTEDİ

Kızının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünen baba 51 yaşındaki Mustafa Halaf, "Kızımla aynı işyerinde çalışan bir genç, evlilik teklifi etmiş. Kızım kabul etmemiş. Bir süre sonra bu genç, işten ayrıldı. Ancak kızıma birkaç kez daha evlilik teklifinde bulunmuş. Bir süre önce de çarşıda görüp evlilik konusunda ısrar etmiş. Kızım kabul etmeyince de tehdit edip uzaklaşmış. Bu gencin Marmaris'e gittiğini öğrendim. Adreslerini bulup evlerine gittim. Ancak benimle görüşmek istemedi. Kızımın başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Gören ya da yerini bilen varsa yardım etsin" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.