Süslü kadınlar trafikte

Süslü kadınlar trafikte

Süslü kadınlar trafikte

İzmir’de ilk kez geçen yıl yapılan Otomobilsiz Kent Günü’nde, kadınlar süslenip bisiklete bindi. Yaklaşık 2 bin kadının katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Sosyal medya üzerinden haberleşen bisikletçi kadınlar, Tarihi Saat Kulesi önünde "Yaptır saçları, sür parfümünü, giy kokoş elbiseni, giy topuklunu, bisikletini de süsle çık yollara..." çağrısıyla bir araya geldi. "Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel ve süs püslü bindiğini" göstermek için yollara çıkan süslü kadınlar, Cumhuriyet Bulvarı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar kapatılan trafikte bisiklet sürerek farkındalık oluşturmayı amaçladılar.
1994’TE BAŞLADI
"Otomobilsiz Gün" etkinliği, kentlerin otomobillere göre şekillenmesi, otomobil kullanımının hızla artarak yaya ve toplu taşıma araçlarının gözardı edilmesiyle 1994’te İspanya’daki konferansta temeli atıldı. 1998’de Fransa’da başlatılan "Kentte Arabamsız" kampanyası ile destek gördü. 2 yıl sonra ise Avrupa Komisyonu, 22 Eylül’ü "insanlara daha az otomobille de ulaşımın sağlanabileceğini göstermek" adına "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" olarak kutlamaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.