Taksitle Yaşayıp Borçla Ölüyor

Taksitle Yaşayıp Borçla Ölüyor

Yaptaterek, “öğretmenlerimiz taksitle yaşayıp, borçlu ölüyor”

Gerçek Gazetesi
24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı bugünde Eğitim-Sen Söke İlçe Başkanı Hayri Yaptaterek, yaptığı açıklamayla tüm öğretmenlerin gününü kutlayıp, “Sahte övgüler değil, sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz” dedi.
Eğitim-Sen Söke İlçe BaşkanıHayri Yaptaterek açıklamasına şöyle devam etti, “Bundan önceki yıllarda olduğu gibi, bu yılda öğretmenlerimiz için sahte övgüler dizilecek, boş vaatler verilip, heyecanlı nutukları dinleyeceğiz. Öğretmenlerimiz ve tüm eğitim emekçileri, öğretmen günlerinde sahte sevgiler ve övgüler değil, eğitim emekçilerinin sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi çözümler üreten önerilerin paylaşıldığı yaklaşımlar beklemeye devam ediyor.
Bugüne kadar hiçbir öğretmenler gününde, öğretmenlerin gerçek sorunlarının tartışılmamış olması, yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunları çözmek yönünde herhangi bir adım atılmamış olması düşündürücüdür. Yıllardır sadece yılın belli dönemlerinde “öğretmenliğin kutsallığından”, “onurlu bir meslek olduğundan” söz edilmektedir. Oysa bir mesleğin “kutsallığı” ve “onurluluğu” büyük ölçüde o mesleğin sosyal konumuna, mesleği icra edenlerin geçimlerini nasıl sağladıkları ile ilgilidir. Eğitim Sen, 24 Kasım’ı sadece “kutlanan” bir gün olarak değil, sorunlarımızın bilince çıktığı, taleplerimizin gündeme taşındığı bir mücadele günü olarak görmektedir. Öğretmenlerimiz, Türkiye’nin en ücra köşelerinde, her türlü olumsuz şartlarla mücadele ederek görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Yaşamın olduğu yerde öğretmenleri görmek mümkündür. Ancak bu ücra köşelerde ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılayacak bir alt yapı bulmak mümkün değildir. Sosyal ve kültürel zenginliğe sahip bölgelerde bile ekonomik nedenlerle öğretmenlerin mesleğini rahatça icra ettiklerini söylemek güçtür. Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendilerini çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye’de ne öğretmenlerin, ne de yaptığı iş eğitim-öğretim olanların özellikle ekonomik bakımdan gerekli desteği bulamadıkları ortadadır. Son yıllarda enflasyonun düşmesi, ekonominin büyümesi ve milli gelirin artması ile övünenler, iş büyümeden elde edilenlerin paylaşımına gelince nedense bizleri, eğitim ve bilim emekçilerini unutmaktadır. Yaşanan tüm sorunların çözülmesi nitelikli öğretmenlik ve nitelikli eğitim için önemlidir.24 Kasım da Taleplerimiz; Milli gelirden eğitime %5, Yüksek öğretime %1,5 pay ayrılmasını, Okullara genel bütçeden ödenek aktarılmasını, Güvencesiz çalışmaya son verilmesini, kadrolu çalışmanın esas alınmasını, Tüm eğitim ve bilim çalışanlarının taban aylığının vergiden muaf tutulmasını, Baskı, sürgün ve soruşturmalara son verilmesini, Kariyer basamaklarına göre ücretlendirme (uzman, başöğretmen gibi) uygulaması yerine kıdem esasına göre eşit işe eşit ücret uygulamasına geçilmesini temel alan bir yaklaşımın benimsenmesini istiyoruz. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle toplumun tüm kesimlerini haklarına sahip çıkmaya çağırıyor, saygılar sunuyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.