Tanju Çolak 14. Futbol Akademisini Aydın’da açtı

Tanju Çolak 14. Futbol Akademisini Aydın’da açtı

Tanju Çolak 14. Futbol Akademisini Aydın’da açtı

█Gerçek Gazetesi
Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, 14. Tanju Çolak Futbol Akademisi'ni Aydın"da açtı.
Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak tarafından ilki 2010 yılında Samsun"da kurulan Tanju Çolak Futbol Akademileri'nin sayısı 14"e ulaştı. Gol kralı Tanju Çolak, Aydın Futbol Akademisi'nin açılışını bizzat kendisi yaptı.
Aydın merkezde bulunan Efeler Halı Saha Tesisleri"nde faaliyetlerini sürdürecek olan Tanju Çolak Futbol Akademisi"nin açılışına Çolak"ın yanı sıra Aydın şube idarecileri, antrenörler Hayrettin Tabak ile Yüksel Çelimli, akademiye kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri katıldı. Aydın"da büyük ilgiyle karşılanan Çolak, öğrenciler ve velileriyle fotoğraf çektirdi. Minik futbolcu adaylarına öğütlerde bulunan Çolak, bizzat kendisinin verdiği ilk derste öğrencilerine penaltı atışı yaptırdı.
Tanju Çolak Futbol Akademileri'nin 14"üncüsü Aydın"a açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çolak, "Bizim amacımız büyüdüklerinde mutlu, huzurlu, ahlaklı, sağlıklı ve güzel bireyler yetiştirmek. 2010 yılında Samsun"dan yola çıkan Tanju Çolak Futbol Akademisi, bugün Aydın ile birlikte 14"üncü şubeye ulaştı. 3 senede 14 şubeye ulaştık ama isteyen en az 10 tane daha il var. Hiçbir yere vermedik, vermiyoruz da. Çünkü bizim için önemli olan adetlerin çoğalması değil, bizim yaptırımlarımızın burada da uygulanmasıdır. Tüm planlama ve programları İstanbul"dan biz veriyoruz. Kardeşim Yücel Çolak, oğlum Anıl Çolak ve ekibimizin hazırladığı plan ve program dahilinde hareket ediyoruz” dedi.
Disiplin, uyum ve sağlığın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çolak, kendilerine hep "Ağaç yaşken eğilir" atasözünün öğretildiğini hatırlatarak, "Bu çocuklarımızı biz burada eğitmeye çalışacağız. Ahlaki, dostluk, samimiyet, paylaşım ve öz güven yönünden eğitmeye çalışacağız. Biz burada sadece futbol öğretmeyeceğiz. Biz burada davranışları, anne babaya karşı saygı ve sevgiyi öğreteceğiz. Okuldaki başarılarını dahi takip edeceğiz. Okulda başarısız olan öğrencileri akademimize kabul etmiyoruz. Bizim için önce eğitim, sonra sağlık ve daha sonra futboldur. Bunları üçü bir araya gelince, büyüyünce hepsi çok iyi birer birey olacaklar. Türkiye"ye en iyi hizmetleri verecekler. İnanıyorum ki onlarda burada mutlu olacaklar" diye konuştu.
"TANJU ÇOLAK"IN
AÇAMAYACAĞI
KAPI YOK"
Tanju Çolak Futbol Akademileri"nde öğrencilere futbolla ilgili her türlü bilginin verileceğinin altını çizen Çolak, sözlerine şöyle devam etti:
"Zamanla çocuğunuzun ne kadar fark ettiğini ve değiştiğini, buraya mutlu gelip, mutlu ayrıldığını, ondaki değişimleri hepiniz yakalayacaksınız. Elimizde sihirli değnek yok. Bunlar zamanla olacak. 3 sene önce Samsun'daki açtığımız ilk akademiden bir sporcumuz milli takıma seçildi. Burada da böyle bir sporcu olursa Türkiye"nin her şehrine, her takımına götürebilecek bir ağabeyleri ve bir hocaları var. Tanju Çolak"ın açamadığı, gidemediği kapı yok. Niye ben bir futbolcuyum. Bugün gerekirse Fenerbahçe'nin de, Galatasaray'ın da alt yapı sorumlularını arayabilirim. Çünkü hepsi benim arkadaşım ve dostum. Ben Türk futboluna altın, gümüş ve bronz ayakkabı kazandırmış ve 241 gol atmış bir futbolcuyum.”
“AMAÇ PARA
KAZANMAK DEĞİL”
Futbol akademileri açmakta amacının para kazanmak olmadığının belirten Çolak, "Amacımız para kazanmak değil. Çocuklarımızın güzel gelişmesi, iyi yetişmesi ve iyi bireyler olmaları için mücadele ediyorum. Zaten çok şükür bana yetecek kadar param var. Köylü çocuğuyum ama mücadelemle futbolcu oldum. Çocukken köyde çapa da yaptım, Kızılırmak"ın kenarında camımızda inekte baktım. Bir futbol maçında beğenildim ve bu günlere geldim. Aydın"ın çocukları da neden böyle olmasın? 35-40 kişi var. 35"i de olmayacak belki ama belki biri, ikisi veya üçü olacak. İnanın büyüğünce buradan aldıkları terbiyeyle, buradan aldıkları sosyal yaşamla hayatlarına çok güzel farklılıklar katacaklar. En azından kahve köşelerindeki kötü alışkanlıklardan uzak kalacaklar" ifadelerini kullandı.
"ANNE BABAYI ÜZEN
AKADEMİYE
GELEMEYECEK"
Futbol akademilerinde belli kriterleri olduğuna dikkat çeken Çolak, yıldız adaylarına esprili bir dilde uyarılarda bulundu.
Öğrencileri karakterlerine katkı sağlayacaklarını kaydeden Çolak, "En azından kahve köşelerinde olmayacaklar. Onlar da sorumluluklarını bilecek. Sizlere karşı sorumluklarını, sizleri üzülmemeleri gerektiğini ve okulda da başarılı olmaları gerektiğini hocalarından öğrenecekler. Sizleri üzmeye devam ederlerse lütfen gelip hocalarımızla paylaşın. Biz bu konuda kararlıyız. Akşam erken yatmıyorsa, sabah kalkıp ellerini yüzlerini yıkamıyorlarsa, sizi üzüyorlarsa Tanju Çolak Futbol Akademisi'ne gelemezler. Duydunuz mu beyler. Anneyi babayı üzmek yok. Üzenlerin de olduğunu biliyorum ama bugün artık milat olacak. Çünkü bir çocuklarımızı iyi sporcu, ahlaklı sporcu ve kaliteli sporcu olarak burada yetiştireceğiz” diye konuştu (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.