TANYERİ ÇİFTÇİLERİN GÜNÜNÜ TARLADA KUTLADI

TANYERİ ÇİFTÇİLERİN GÜNÜNÜ TARLADA KUTLADI

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, SZO Meclis Başkanı Hüseyin Akkoyun ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çam, Söke Ovası’ndaki tarlaları dolaşarak, tarlasında çalışan çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutladı.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Sökeli çiftçiler Dünya Çiftçiler Günü’nü her zaman olduğu gibi tarlalarında kutladı. Pamuk ekim dönemi olması nedeniyle yoğun günler yaşayan çiftçileri bu özel günlerinde Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Hüseyin Akkoyun ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çam unutmadı. Çiftçilerin ayağına giden Başkan Tanyeli ve ekibi çiftçilerin sıkıntılarını da dinlemeyi ihmal etmedi. 
TANYERİ: ”COVİD-19 TARIMIN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”
Pamuk ekimi ile uğraşan Ahmet Katipoğlu’nu ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, çiftçilerin gayretlerinden memnun olduklarını belirterek, koronavirüs dolayısıyla bu yıl etkinlik düzenleyemediklerini ancak bu salgının tarım ve üretimin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekti. Tanyeri, “Bildiğiniz gibi bu günlerde Söke Ovamızda pamuk ekim işlerimiz devam ediyor. 2020 yılı inşallah çok iyi bir tarım sezonu olur ve üreticilerimiz rahat bir nefes alır. Covid- 19 hastalığı üretimin ve tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Halkımızın markete gittiğinde ilk önce bakliyat veya gıda maddeleri aldığını görüyoruz. Bu gıda maddelerini çiftçileriz üretiyor Bunun için tarım ve tarım ile uğraşan üreticiler daha çok desteklenmeli. Bu yıl hastalık nedeniyle günümüzü biraz buruk kutluyoruz. Bu nedenle Söke Ziraat Odası Yönetim kurulu olarak üreten çiftçilerimizi tarlalarında ziyaret ederek günlerini kutlamak istedik. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Her türlü sıkıntılarını bizlere rahatlıkla iletebilirler. Bu anlamlı günümüzü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.
KATİPOĞLU:”MOTORİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM İSTİYORUZ”
Tarlası ziyaret edilen Ahmet Katipoğlu ise gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Yaşamın 1. Kuralı üretmek, esas üretim ise tarım olmak zorunda.  Bu nedenle çiftçilerimize sahip çıkılmalıdır. Böyle bir günde hatırlanmak çok güzel. İnşallah devletimizi yönetenlerde sesimize kulak verir. Çiftçilerimizin kullandığı motorin çok yüksek. Bu konuda bu özel günde devlet büyüklerimizden motorinde yüzde 50 indirim talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.