Tarihi Nasuh Paşa Külliyesi'nde iftar yemeği verildi

Tarihi Nasuh Paşa Külliyesi'nde iftar yemeği verildi

Aydın’ın Efeler ilçesi Köprülü Mahallesi Farabi Sokak üzerinde bulunan tarihi Nasuh Paşa Külliyesi’nde halka iftar yemeği verildi.

Aydınlı bir hayırsever tarafından verilen iftar yemeğine Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul davetli olarak katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğünce yurt genelinde ’’Vakıf Eserleri Ayağa Kaldırılıyor’’ sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi Nasuh Paşa Külliyesi’nde 3 yıl süren restorasyon çalışmaları 2010 yılında tamamlanmıştı. Aydınlı Nasuh Paşa tarafından 1708’de yaptırılan Nasuh Paşa Külliyesi, bugün maddi durumu kısıtlı olan yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet veriyor.
Külliye’nin yardım derneği başkanı Zeki Altınel, Nasuh Paşa Külliyesi’nin tarihte medrese görevi gördüğünü söyleyerek "Külliyenin tarihine baktığımızda bir eğitim-öğretim yuvası olduğunu görüyoruz. Tarihte yüksek öğretimin yapıldığı eğitim kurumu olarak hizmet veren külliyeyi, derneğimiz ve hayırseverlerimiz ile birlikte aslına uygun hizmet veren bir eğitim yuvası haline getirdiğimizi düşünüyorum" dedi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeği ardından dağıtılan kar helvası çocukların yoğun ilgisine neden oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.