E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

TARİHTEN DERS ALMAK

 

 

Tarih ve geçmiş gelecek için ibretlerle doludur. Bugün Türkiye’de yaşananlar ve Türk düşmanlığını 1910’lu yıllarda yaşamıştık. O acı günleri bir daha yaşamamak için TÜRK MİLLETİ İÇTE VE DIŞTA SAVAŞLAR VEREREK, MÜBAREK KANLARINI AKITARAK BU CENNET VATANI İŞKAL ORDULARINDAN VE İÇ HAİNLERDEN KURTARDI. NE ACIDIR Kİ BU GÜNLERDE DE O GÜNLERE BENZER BAZI OLAYLAR YAŞANIYOR. BÖLÜCÜ ÖRGÜT KARDEŞ VE MÜSLÜMAN KANI AKITMAYA DOYMUYOR. OYSA DİNİMİZDE MÜSLÜMANIN KANI, MÜSLÜMANA HARAM KILINMIfiTIR. TERÖR VE YANDAŞLARI TÜRK, KÜRT, MÜSLÜMAN DEMEDEN ÖLDÜRÜYORLAR. ÖLEN ASKERLERİN İÇİNDE ANADOLU İNSANLARININ EVLATLARI VARDIR. BU VATANDA YAŞIYAN HERKES ETNİK KÖKENİ HER NE OLURSA OLSUN BU VATAN İÇİN CANINI SEVE SEVE VERİYOR. AMA BU VERİŞ NEREYE KADAR? BUNUN SORUMLULARINI NEDEN CEZALANDIRMIYORLAR? İZLEDİKLERİMİZ VE YAŞADIKLARIMIZ ARTIK ŞAKA DEĞİLDİR. TBMM NE GÜN İÇİN VARDIR? AB.UYUM YASALARINI TERÖRÜ AZDIRMAK İÇİN Mİ ÇIKATTIRDI? Bana öyle geliyor ki “evet”.

Bin yıldan beri bu topraklar üzerinde kardeş kardeş yaşamış ve yaşamaya devam eden bu insanları zorla ayırmaya hiçbir kimsenin gücü yetmez ve de yetmeyecektir. Zaman zaman sahnelenen bu oyunlarda bunun içindir. Her saldırışlarında başlarını kayalara çarpan sözde terör ordusu, bu dalda başarılı olamayınca bu kere sokaklara çocukları dökerek, Avrupa’da Türkler’e ve onlara ait iş yerlerini kundaklayarak güya öcünü alıyor. Bunlarla böyle kalleş oyunlarla ne “TÜRK MİLLETİNİ BÖLEBİLİRSİNİZ VE NE DE VATANINI PARÇALAYA BİLİRSİNİZ. ANCAK fiUNU BAfiARIRISINIZ TÜRK’ÜN KILICINI BİLER, KOLUNU KUVVETLENDİRİRSİNİZ. AKLINIZI BAfiINIZA ALIN VE KARDEfi KANI DÖKÜLMESİNE NEDEN OLMAYIN.

Düşünün ki bir iç savaş çıkardınız, sonuç ne olacak? Binlerce kardeş kanı akacak ve bundan düşmanlarımız sevinip karlı çıkacaklardır. Onların asıl amacıda budur. Yıllardır bu ülkeyi bölmek, parçalamak için hep böyle oyunlar oynadılar. Daha önce Osmanlı İmparatorluğu’nu bu ayaklarla içten zayışatarak, dıştan yüklenip yıkmaya çalıştılar. Üç kıtadan ancak elimizde Anadolu kaldı. Yunanlıları, Sırpları, Bulgarları, Arapları, Ermenileri, Rumları aleyhimize kışkırtarak azınlık hakları diyerek bölüp parçalamadılar mı? Daha sonrada Sağ ve Sol oyunlarını bu ülkede yıllarca işlemediler mi? Peki şimdi hangi oyunu oynamaya çalışıyorlar?

Durum ortada. Akıllarınca Kürtler’e özgürlük istiyorlar. Peki Kürtler özgür değil mi? Kürtler bu ülkede tutsak mı? Kürtleri yerlerinden yurtlarından terör örgütünün baskıları çıkarmadı mı? Batı Anadolu’ya kaçıp çoluk çocuklarının canlarını kurtaranlar kürt değil mi? Asıl zulumu yaşayanların çoğunluğu kürt kökenli kardeşlerimizdir. Peki bu ne biçim Kürtlerin haklarını korumaktır. Kandırıp sokağa saldıkları çocuklar ve gençler ne istiyor? Onları kendi amaçları uğrunda kullanmıyorlar mı? Bugün düşman oldukları TÜRK ORDUSU’NDA KÜRT EVLATLARI YOK MU? Bu ordu hepimizin evlatlarından ve kardeşlerinden oluşmuyor mu? Türk’ü de, Kürt’ü de vatanda birinci sınıf vatandaş olarak yaşamıyor mu? Aynı camide omuz omuza ibadet ediyor, aynı mezarlıkta koyun koyuna yatıyor, aynı vatanın nimetlerini yiyor, suyunu içiyor, havasını soluyor. Bunlardan öte birbirleri ile kanbağlarına dayalı akrabalar. Et ile tırnak gibi. Kız alıp vermişler. Birbirleriyle kaynaşıp kardeş olmuşlar. Türkiye’nin her yerine yayılmışlar. Birlik ve beraberlik içinde aynı duygulara sahip olarak yaşamıyorlar mı?

Benim Türk ve Kürt kardeşlerim. Düşmanın amacı şudur: “Türkiye’de kardeşi kardeşe düşürüp, bir iç savaş veya bir ihtilal yaptırarak, AB’ye almamak. Eğer iç savaşı çıkarmayı başarırlarsa Doğu Anadolu’yu Ermenilere vermek. O zaman, karşılarında duracak güçlü bir Türkiye olmayacak. Belki Batı Anadolu’yu da Yunanlılar’a verecekler”. Aklınızı başınıza alında düşmanın peşinden gitmeyin ve bu vatanı bölmeye, bu milleti parçalamaya çalışanlara aldanmayın. Birlik ve beraberliğimizi koruyun. Bir zamanlar Osmanlı Topraklarında özgür ve refah içinde yaşayan Ermenileri, Ruslar kandırıp ayaklandırmadılar mı? Daha sonrada kurdukları kukla devletin başına vurup işgal ederek, bir asır pençeleri altında tutsak olarak yaşatmadılar mı? Oysa Ermeniler Anadolu’da mutlu ve refah içinde yaşıyorlardı. Aradan yüz yıl geçmesine rağmen Ermenilerin sızıntıları durmamıştır.

Onları kandırıp bu hale getirenleri suçlamıyorlar da, Türkler’i soy kıyımla suçluyorlar. Sanki kendileri sudan çıkmış ak kaşıktılar. İlk isyanları onlar başlatmamış gibi. Türk Milleti Tarih boyunca bağımsız ve özgür olarak yaşamıştır. Bugün ASYA’DA, Avrupa’da ve Dünya’da ki Türklerin sayısı yarım milyarı korkutan potansiyel güçte budur. Coğrafi ve tarihi bağları ile birbirine bağlı bu halklar toplanıp ta bir birleşik devletler kurarlarsa karşımıza yeni bir güç çıkacaktır. Batıya ve düşmanlara karşı güçlü olmak ve bölünmez bir bütün olduğumuzu el ele gönül birliği ile ortaya koymalıyız. Kuzey Irak’a bakıp ta akıl yürütmek yanlıştır. Amerika oradan gider gitmez bir Arap-Kürt savaşları başlayacaktır. Bu savaşlar eskiden daha büyük çaplı olacaktır. İşte Filistin. Kuzey Irak daha karışacak. Bugün Bölücü örgütü besleyen Barzani tarihi hiç unutmasın. Yarın babası Molla Mustafa Barzani gibi sığınacak bir kapıyı açık birakmak istiyorsa, terör örgütünü oradan çıkarsın. Türkiye’de mutlu ve refah içinde yaşayan Kürt kardeşlerimizi kışkırtmasın. Bir gün Türkiye’nin dostluğuna muhtaç olabilir.

     Tarih yaşanmış olayları anlatan bir bilim dalıdır. Herkes tarihten ders almak zorundadır. Savaşla, kavgayla bir yere varılmaz. Savaşa ve teröre harcanan paralar barışçı amaçlara ve yatırımlara kullanılsaydı, Türkiye cennet olurdu. Silahları birakıp elimize kazma kürek almanın zamanı çoktan geldi. Biz yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşliğimizi devam ettirelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar