Tarım fuarı açıldı

Tarım fuarı açıldı

2. Ulusal Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

72 FİRMANIN STAND AÇTIĞI FUAR
2 ARALIK PAZAR AKŞAMINA KADAR AÇIK KALACAK
Gerçek Gazetesi
Aydın Tarım İl Müdürlüğü ile SNS Fuarcılık tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.
Atatürk Meydanı'nda kurulan fuarın açılışına, Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran, Belediye Başkanı İlhami Ortekin; Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Borsası başkanı Aydın Ağababoğlu, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, tarımsal fuarların öneminden söz ederek Aydın'ın ülke tarımı açısından çok ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Aydın'da yaşayan her yüz kişiden 55'inin geçimini tarımdan sağladığını belirten Öztürk "Sanayi tesislerimizin yüzde 90'ı doğrudan ya da dolaylı tarıma dayalıdır. Türkiye incirinin yüzde 66'sını, zeytinin yüzde 25'ini, kestanenin yüzde 33'ünü, pamuğun yüzde 29'unu tek başına ilimiz üretmektedir. İlimiz organik tarıma elverişli koşulları taşıyan en şanslı illerden biridir. Yüzde 75'i saf kültür ve kültür melezleri ırkından oluşan yaklaşık 300 bin büyükbaş hayvan varlığımızla ilimiz hayvancılıkta da iddialıdır. 162 bin kovanla arıcılıkta öncü ilerlimizdendir. Su ürünlerinde de önemli üretim ve ihracat potansiyelimiz mevcuttur. Tarım alet ve makineleri üreten sanayimiz hızla gelişmektedir" dedi.
Aydın'da tarımın ne denli önemli olduğunun bilinciyle bu sektöre direk veya dolaylı hizmetlerde bulunan insanların yenilikleri takip edebilmesi için bu fuarı düzenlediklerini ifade eden Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk konuşmasının devamında "Bu fuar sayesinde sektörde faaliyet gösteren firmalarımız kapasite ve kabiliyetlerini halkımıza daha iyi anlatacak, halkımızın fuarda sergilenen ürün ve teknolojik yenilikleri takip etmeleri açısından kendilerini geliştirmelerine imkan tanınmış olacaktır. İlimiz tarımını gerek ulusal gerekse uluslar arası alanda istediğimiz düzeye getirebilmek için daha büyük hedeflere daha hızlı adımlarla koşmak zorundayız" dedi.
Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran ise tarım ve sanayideki gelişmelerin takip edilmesi ve çağdaş yaşamın bir gereği olduğunu söyleyerek fuarın hedefine ulaşmasına diledi.
Konuşmaların ardından, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, protokol tarafından ziyaretçilere açıldı. Açılış kurdelesini protokol üyeleri hep birlikte kesti. 72 firmanın katıldığı fuar, 2 Aralık tarihine kadar 10-21 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Fuarda, tanıtımın yanı sıra toptan fiyatına çeşitli tarım ürünleri ve tarımda kullanılan sanayi ürünlerinin satışı da yapılacak.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.