Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Biçer Döver Kursu ona erdi

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Biçer Döver Kursu ona erdi

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Biçer Döver Kursu ona erdi

Gerçek Gazetesi
Aydın Tarım İl Müdürlüğü tarafından hububat ürünlerinde biçerdöverle yapılan hasatlarda tane kaybını en aza indirmek için Aralık ayı başında başlatılan Biçerdöver Operatörlüğü Kursu sona erdi. Biçerdöver operatörlerinin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla 15 gün devam eden kursları başarıyla tamamlayan 20 kursiyere Biçerdöver Operatörü Belgesi verildi.
Aydın merkez Işıklı Köyü'nde oluşturulan kurs alanında düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TARGEL Projesi görevlisi Ziraat Mühendisi Remzi Altınkaya tarafından verildi. Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü teknik elemanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen operatör yetiştiricilik kurslarında, iki adet biçer döver üzerinde kursiyerlere biçerdöver parçaları, çalışma prensibi, biçme, dövme, ayıklama, eleme düzenleri, tane kayıplarının sebepleri ve kayıpların önlenmesi gibi konularda geniş kapsamlı bilgiler verildi.
Sona eren Kurs programı ile ilgili olarak bilgiler veren Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Şakir Karakaya, 20 kursiyerin katıldığı kurs sonunda teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan kursiyerlerin Biçerdöver Operatörlüğü Belgesi almaya hak kazandıklarını söyledi.
Tarım İl Müdürlüğü olarak Şubat ve Mart aylarında gene merkez Işıklı Köyü'nde pamuk hasat makinesi operatörlüğü kursu düzenlemeyi planladıklarını belirten Karakaya, Kurslara katılmayı talep eden çiftçilerimizin Ocak ayı içerisinde il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Müdürlüğümüz bundan sonrada talep olması halinde biçerdöver ve pamuk hasat makineleri operatörlüğü kurslarının açılması için gerekli çalışmaları yapmaya devam edecektir dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.