Tarım Müdürlüğü, 2014  yılı çalışmalarını  değerlendirdi

Tarım Müdürlüğü, 2014 yılı çalışmalarını değerlendirdi

Denetimlerde alınan numunelerin analiz sonuçları olumsuz gelmesi durumunda yasal işlem uygulanacak.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Söke Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2014 yılında Gıda ve yem Şubesi'nin çalışmalarını içeren yazılı bir açıklama hazırladı.
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer imzasıyla gönderilen açıklamada özetle; "Müdürlüğümüzce 2014 yılı içerisinde Gıda ve Yem Şubesi tarafından gıda ürünleri satış ve toplu tüketim yerleri denetimlerine yoğun bir şekilde devam edilmiştir. Gıda Kontrol görevlileri tarafından gıda güvenliği ile halk sağlığını güvence altına almak ve takibini sağlamak amacıyla Söke ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren gıda işletmelerine düzenli denetimler yapılmaktadır.
Denetimler; işletmelerin Bakanlığımıza kayıtlarının kontrolü başta olmak üzere, asgari teknik ve hijyen şartlarına uygunluk kontrolünü, son tüketim tarihi geçmiş ürün kontrolünü, ürün muhafaza koşulları kontrolünü, hammadde olarak kullanılan ve son tüketiciye ulaştırılan ürünlerin kontrolünü, ürünlerin ve hammaddelerin nereden ve hangi şartlar altında temin edildiğinin araştırılması gibi bir takım parametrelerin kontrolünü içermektedir. Ayrıca kontrol görevlilerinin gerek görmesi halinde analize gönderilmek üzere numuneler alınmaktadır.
2014 yılı izleme programı ve denetimler sırasında 29 adet gıda numunesi alınmıştır. Analiz sonuçlarının olumsuz gelmesi durumunda yasal işlem uygulanacaktır.
2014 yılı yem işletmelerinde 50 adet denetim yapılmıştır. 7 yem işletmeleri için kayıt belgesi başvurusu işleme alınmış ve 1 yem işletmesine 2.660 TL. idari para cezası uygulanmıştır. 2014 yılında Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararı gereği süt toplayıcıları ve süt üreticilerine yapılan kontrollerde 3 adet süt toplayıcısına 567 TL. idari para cezası uygulanmıştır.
2014 yılında 170 üretim ve 1261 satış ve toplu tüketim yeri denetlenmiş olup, 3 adet işletmeye 39.912 TL. idari para cezası uygulanmıştır" deniliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.