Tarım, Sanayi Panayırı

Tarım, Sanayi Panayırı

Söke belediyesi 6. Geleneksel Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri çerçevesi'nde bir de Panayır açıldı.

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Söke belediyesi 6. Geleneksel Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri çerçevesi'nde bir de Panayır açıldı. 16. Söke Tarım, Sanayi, Ticaret, Sergi ve Panayırı 3 Eylül Perşembe günü saat 18.00'de açıldı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Söke Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Aydın İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Ali Körlü, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Meclis Başkanı Behlül Er, Söke zZraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Meclis Başkanı Mustafa Karababa, SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun, EGAFED Başkanı Efkan Ceylan, bazı daire müdürleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile 200 civarında katılımcı vardı.


Söke'deki panayır etkinliği Söke Belediye Bandosu ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Törende bir konuşma yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, panayırın Söke'ye, piyasalara ve esnafa hayırlı olmasını dilerken, alışverişin canlanmasıyla birlikte piyasalarında canlanacağına vurgu yaptı. Coş,”Bu tür organizasyonlar Bölgelerimizde İlçelerimizde sanayi ve tarımın gelişimi için çok önemlidir. Son dönemlerde televizyonda yer alan bir reklamda bir simit satıcısı gösteriliyor,bir çiçek satıcısı yansıtılıyor ekranlara. Bununla birlikte alışveriş teşvik ediliyor. Çünkü ekonomide bir kişinin harcaması diğer bir kişinin geliridir. Bu nedenle eğer harcamalarımızı ertelemezsek, ihtiyaçlarımızı zamanında tedarik edersek ekonomik krizde kendiliğinden artar. İşte bu bağlamda da bu tür panayırlar ve festivaller çok önemlidir. Ben bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Vali Coş bu konuşmasının ardından Nazilli'de gerçekleşecek bir etkinliğe katılacağını ifade ederek törenden ayrıldı. Vali Coş'un ardından kürsüye SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun geldi. Coşkunda bu tür organizasyonlarla piyasaların canlanacağına dikkat çekerek,”Tüm dünyanın içinde bulunduğu global ekonomik krize rağmen ekonomisi tarıma dayalı bölgemizde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun önemi daha'da öne çıkıyor. Teknolojinin süratle geliştiği ve yenilendiği 21. yüzyılda bu tür yenilikleri'de takip etmemiz gerekmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından başta Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi olmak üzere protokol konukları açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Bu yıl 16.sı düzenlenen Panayır'daki durgunluk göze çarptı. Panayır alanın yarısının boş olduğu gözlemlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.