TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN SÖKE'YE AYRI DİDİM'E AYRI UYGULAMA

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN SÖKE'YE AYRI DİDİM'E AYRI UYGULAMA

Söke'deki 5 çırçır fabrikasının faaliyetini tarım arazisinde oldukları gerekçesiyle engelleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, Didim mera alanında yaşanan işgal ve Mera Kanunu ihlallerine göz yumuyor?

Haber: Durmuş Tuna

Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli konu Söke olunca "tarım alanında yapılaşma yasak" konu Didim olunca "Mera alanında yapılaşma serbest" diyor.

AYNI ZİHNİYET MERA ALANI TALANINA GÖZ YUMUYOR
Batı Menderes Çırçır (Kadir Ünal/Ünal Öz), Güzler Çırçır (Mustafa Güz), Özyıldız Çırçır (Kerim Özyıldız), Hakan Özbaşlı Çırçır, Yalnızlar Çırçır (Mehmet Yalnız) işletmelerini hedef alan zihniyet, Didim Mera Alanının talan edilmesi için adeta üstün çaba sarf ediyor.
Söke'de faaliyet gösteren 5 çırçır fabrikasına her türlü engellemede bulunan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün, Didim mera alanı konusunda izlediği yol kafa karıştırıyor.
Mera Kanunu ihlallerini görmezden gelen ve işgalci beton santrali işletmecileriyle samimi ilişkiler içerisine giren Müdür, Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü konumundaki personel konu Söke olunca farklı tutum sergiliyorlar.

ÇIRÇIR FABRİKALARININ KAPANMASINDAN SORUMLU YAVUZ VE POSACI ELEŞTİRİLİYOR
5 çırçır fabrikasının kapanmasında parmağı olduğu iddia edilen AKP Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ile Rıza Posacı'nın Didim mera alanı konusunda sessizliğe bürünmeleri dikkat çekiyor.
Bazı çırçır fabrikası işletmecileriyle ortak hareket ettikleri bilinen Yavuz ve Posacı Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapmıştı.
5 çırçır fabrikasının kapatılmasından sorumlu tutulan Yavuz ve Posacı'nın Didim mera alanı işgali konusunda sessiz kalması çifte standart olarak görülüyor.
Didim Mera Alanı işgali konusunda beton santrali işletmecileriyle birlikte hareket ettiği iddia edilen Metin Yavuz'un davranışı Söke düşmanlığı olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.