Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı yapıldı

Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı yapıldı

Kuşadası'nda Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı yapıldı

Kuşadası’nda Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde tarımsal faaliyetleri geliştirmek amacıyla Bölge Grup Toplantısı gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarımsal araştırma, yayım ve eğitim fonksiyonlarını yerine getirmeye çalışan kuruluşlar arasındaki işbirliğini etkin hale getirerek, koordinasyonu artırmak, çiftçi sorunlarına çözüm bulunmak üzere Araştırma Enstitülerine iletmek, bulunan çözüm ve geliştirilen uygun teknolojilerin hızlı bir şekilde çiftçilere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenmekte olan Bölge Grup Toplantısı Kuşadası’nda yapıldı.
Toplantıya, Ege Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi öğretim üyeleri, Zirai Mücadele Enstitüsü uzmanları, Aydın, Denizli, İzmir, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale İl Müdürlüklerinden konu uzmanları, STK temsilcileri, sektör temsilcileri ile tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan kurum kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda, hayvancılıkta gübre yönetimi, beslemenin süt miktar ve bileşimine etkisi, kaliteli süt elde etmek için uygun sağım işlemi, ege bölgesinde ceviz badem, kiraz ve şeftalide uygun çeşitlerin belirlenmesi ve çeşit seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar konularında eğitim verildi. Ayrıca Ege Bölgesinde sebzelerde görülen viral ve bakteriyal hastalıklar ile arıcılığın Ege Bölgesindeki gücü ve alternatif arı ürünleri konularında da iki ayrı panel düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.