Tayfun Talipoğlu: Reklamda oynamamı dönemin Başbakanı Erdoğan engelledi

Tayfun Talipoğlu: Reklamda oynamamı dönemin Başbakanı Erdoğan engelledi

Aydın’da CHP milletvekili aday adaylığını açıklayan Tayfun Talipoğlu, Cihan Haber Ajansı'na konuştuğu için Samsun’daki reklam filminin, bizzat dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı talimatıyla iptal edildiğini söyledi.

Aydın’da CHP milletvekili aday adaylığını açıklayan Tayfun Talipoğlu, Cihan Haber Ajansı'na konuştuğu için Samsun’daki reklam filminin, bizzat dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı talimatıyla iptal edildiğini söyledi. Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı döneminde milletvekilliği teklif ettiğini, kendisinin bunu kabul etmediğini de açıklayan Talipoğlu, “Erdoğan’a, ben geçmişi komünist bir adamım denim. O da, 'Seni halk seviyor, seninle bu seçimi alırız.' dedi bana Erdoğan. Ben kendisine, bizim mahallede başka adam olmaz dedim, kabul etmedim. Adam, seçimi kiminle kazanırım diye bakıyor.” dedi. Reklam filmi çekimleri için sette hazırlık yaparken, “Sayın Başbakanımız, Tayfun Talipoğlu’nu uygun görmüyor.” şeklinde yazısını getirdiklerini belirten Talipoğlu, iktidarın her geçen gün biraz daha gaddarlaştığını söyledi.
Aydın’da gazetecilerle biraraya gelen CHP aday adayı Tayfun Talipoğlu, kendisinin de "paralelci" ilan edildiğini kaydetti. Aydın’daki seçim çalışmaları için 100 bin TL kredi çektiğini belirten Talipoğlu, “İki yıldır işsizim. Mevcut iktidar, her şeyimizi engelliyor, reklam primlerini bile. Yokluk dönemimde bir reklam teklifi aldım. Her şey hazırdı. Sete yazı geldi, 'Sayın Başbakanımız, Tayfun Talipoğlu’nu uygun görmüyor.' diye. Cumhurbaşkanlığı seçimine 10 gün kala. Başkası anlatsa inanmazdım, adam kendine boy veriyor diye. Sete imzalı kağıt gönderdi. Aynen, 'Tayfun Talipoğlu'nu uygun görmüyorum.' diye sete yazı geldi.” diyerek, yapılan baskıları dile getirdi.

Son dönemde kendisi için “paralelci” dediklerini ancak paralel diye bir şeye inanmadığını belirten Talipoğlu, “Bana da paralelci diyorlar ama adamlara ayıp. Sonuçta onlar dini bir cemaat ama şu var, ben paralel diye bir şey olduğuna da inanmıyorum. Eğer devlet içinde ayrı hareket etmenin adı paralelse şu anda paralel olan AK Parti. Şu anda AK Parti ilçe onayından geçmeden bir tek işe giren gösterin,ben özür diyeceğim. Temizlik işçisinden tutun, devlette örgütlenmenin adı paralelse bu da paralel. Kanunsuzluk kanunsuzluktur.” dedi.
Medyayla ilgili de konuşan CHP aday adayı Talipoğlu, “Ben hükümdarın günlüğünü, notlarını tutan adama gazeteci demem. Eğer siz hükümdarın günlüğünü tutuyorsanız, iyi kötü yazmaktan bahsetmiyorum, sadece onu yaptı, bunu yaptı, böyle yaptı diyorsanız o zaman başka bir âlemdesiniz demektir. Bir adam, kazandığı paranın kaynağını açıklayamıyorsa sağcı solcu farketmez, hırsızdır. Yolsuzun, katilin, hırsızın, dolandırıcının sağcısı solcusu olmaz. 'Benim katilim iyidir, benim hırsızım iyidir', Türkiye’yi bitiren budur.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.