TBMM'DE MECBUREN, MECBURİYETTEN KONUŞTU

TBMM'DE MECBUREN, MECBURİYETTEN KONUŞTU

Gülen Cemaati'nin popüler olduğu dönemde destekçisi konumundaki Erdem'in yaptığı konuşmada cemaat vurgusu dikkatlerden kaçmadı.

Gerçek Gazetesi / DURMUŞ TUNA

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, TBMM'de 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın 12’nci maddesi üzerinde söz alarak konuşma yaptı. Milletvekili Erdem'in alışık olmadığımız TBMM kürsüsünden milletvekillerine hitabı, 2015 genel seçimleri için atılmış bir adım olarak değerlendirildi. 2014 yerel seçimlerinde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından Mustafa Savaş'ın atanmasını dolaylı yoldan eleştiren Erdem zor günler geçiriyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu'nu eleştirmek isterken gaf yapan ve farkında olmadan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı işbilmezlikle suçlayan Erdem'in bu çıkışı, "2015 genel seçimlerinde aday gösterilmek için son hamlelerini yapıyor" dedirtti.

Gülen Cemaati'nin popüler olduğu dönemde destekçisi konumundaki Erdem'in yaptığı konuşmada cemaat vurgusu da dikkatlerden kaçmadı.

Milletvekili Erdem'in cemaat vurgusunda, "…bir yandan da her türlü vesayet anlayışını kırarak, son dönemde de paralel vesayetle mücadele ederek ve etmeye devam ederek bugünlere geldik…" şeklindeki açıklaması da mecburen ve mecburiyetten yorumlarına neden oldu.

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmemesi halinde, Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katılacağı iddiaları da siyasi kulislerde konuşulan Erdem'e Başbakan Davutoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı direktif doğrultusunda ekarte edebileceği yüksek ihtimaller arasında gösteriliyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adayı gösterilmeyeceği konuşulan ve Cemaate yakınlığıyla bilinen Erdem'i TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma kurtarır mı?, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisini affettirebilir mi? bilinmez ama bu çıkışının mecburen ve mecburiyetten olduğu herkes tarafından biliniyor.

Teşkilat Başkanlığına getirilen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun, özellikle 2014 yerel seçimlerinde başarısız olunan İllerde genel seçimler için revizyona gidileceğini belirtmesi ve Aydın'ında başarısız olunan İller arasında yer alması mevcut milletvekillerinin işini zora sokuyor. Bu olumsuzluğa bir de milletvekili Erdem'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dolaylı yoldan eleştirmiş olması kötü durumun tuzu biberi olarak yorumlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.