Telekom’dan Vitamin desteği

Telekom’dan Vitamin desteği

Aydınlı öğrencilere Türk Telekom’dan Vitamin desteği



Gerçek Gazetesi
Aydın İl genelinde bulunan 450 İlköğretim Okulu Türk Telekom ve iştiraki olan Sebit Eğitin ve Bilgi Teknolojileri firmasının hazırladığı Vitamin internet ortamındaki Bilgisayar Destekli Eğitim Etkinliğini ücretsiz olarak kullanacak.
İnternet bağlantısı olan her yerden erişilebilecek İlköğretim 4-5-6-7 ve 8. sınıflar için Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji dersleri müf1redatını kapsayan Vitamin Bilgisayar Destekli Eğitim Sisteminin tanıtım töreni Aydın Anea-mor Otel"de yapıldı. Tanıtım törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Türk Telekom Aydın İl Müdürü Bülent Gültepe. Milli Eğitim personeli ve Türk Telekom Aydın İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Aydın İl Müdürü Bülent Gültepe öğrencilerin derslerini 3 boyutlu sistemde, sesli konu anlatımları ve animasyonlarla daha da pekiştireceklerini belirterek. Sistemi Aydındaki 450 İlköğretim Okulu ve öğretmenlerinin ücretsiz olarak kullanacağını söyledi. Gültepe Vitamin"den sağlanacak gelirin yüzde 10"unun da Milli Eğitime aktarılacağını kaydetti.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"da konuşmasında “ Sistem Aydın"da gayet yaygın olarak kullanılacak. Çünkü tüm okullarımızda Teknoloji Sınıflarımız mevcut. Öğrencilerimizin Cumartesi ve Pazar günleri de sistemden yararlanabilmeleri için Okullarımızın açık olması sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Vali Mustafa Malay"da tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında gelişmiş ülkelerin eğitim sorunlarını çözmüş olduklarının altını çizerek “Ülkemizde her türlü zenginlik ve kaynak var. Ama bunları harekete geçirecek insanları yetiştiremezsek bir anlamı yok. İnternet üzerinden eğitimde uygulanacak olan Vitamin çok güzel bir sistem. Bilgisayar başında oyun oynayan pek çok öğrencimiz bu sistemle derslerini pekiştirebilecek. Emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Vali Malay"ın konuşmasının ardından Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Şirketi"nin satış ve eğitim uzmanı Levent Tüfekçi katılımcılara internet üzerinden verilecek olan Vitamin Bilgisayar Destekli Eğitim Sistemini uygulamalı olarak tanıttı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.