TEOG Aydın'da sorunsuz şekilde tamamlandı

TEOG Aydın'da sorunsuz şekilde tamamlandı

Türkiye genelinde 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde iki günde 6 oturum halinde yapılan 1. Dönem Ortak Sınavlar (TEOG), Aydın’da sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Aydın’da özel ve resmi bütün öğretim kurumların 8. sınıflarında öğrenim gören 13 bin 146 öğrenci, 17 ilçedeki 226 sınav merkezinde görevlendirilen yaklaşık bin 400 öğretmenin gözetiminde sınava girdi. 8. sınıf öğrencilerinin lise hayatına geçişlerinde büyük öneme sahip olan bu sınav, bakanlıkça geliştirilen yeni uygulama ile öğrencilerde sınav heyecanını önlemek ve algısını olumlu yönde geliştirmek amacıyla bir dizi önlem alındı. Buna göre; sınavlara iki günde, 6 oturum halinde hafta sonu yerine hafta içinde kendi okullarında ve arkadaşlarıyla birlikte girmeleri oldukça olumluydu ve normalleşme adına kaygı ve stresi azaltan bir etkisi oldu.
Sınav merkezlerini yerinde gezerek yetkililerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamada; “İlimizde yapılan temel eğitimden ortaöğretime geçiş ortak sınavları için çocuklarımıza sağlıklı bir sınav ortamı hazırladığımız ve hiçbir sorunla karşılaşmadığımız için memnuniyet duyuyorum. Sınavların başarılı bir şekilde geçmesinde desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a, güvenlik tedbirlerini sağlayan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün değerli mensuplarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yöneticilerine, ilçe milli eğitim müdürlerine, okul müdürlerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.