Teröre öfke bitmez

Teröre öfke bitmez

AYDIN’IN EN KÜÇÜK İLÇESİ KARPUZLU’DA, BİNLERCE VATANDAŞIN TERÖRE ÖFKESİ BÜYÜK OLDU!

YILMAZ ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Tüm ülke genelinde dalga dalga büyüyerek artan Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet mitinglerinin sonuncusu Aydın’ın 2 bin nüfuslu en küçük ilçesi Karpuzlu’da gerçekleştirildi. İlçe halkının yanı sıra köylerden gelen vatandaşlarla sayıları 3 bini bulan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve PKK terör örgütünü lanetleyen pankartlarla 3 kilometre yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştılar.
Karpuzlu Belediye Başkanı Hayrettin Anbak, AKP’li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Erdal Yıldız, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici ve 3 bin dolayında vatandaş saat 10.30’dan itibaren ilçe girişinde toplanmaya başladılar. Mitingin tertip komitesi başkanlığını üstlenen Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, toplanma alanında beklentilerinin üzerinde kalabalığı görünce gözyaşlarını tutamadı.
Kalabalığın en önünde Türk bayrağı omuzlarda taşınırken, emekli öğretmen Ramazan Akpınar’ın anonsu ile kalabalık şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan kalabalık, ”Türk Kürt Kardeştir PKK Kalleştir”, ”Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, ”Askere Uzanan Eller Kırılsın”, “Hepimiz Askeriz PKK’ya yeteriz”, “Kahrolsun PKK” sloganları attılar. Yaşlısından gencine tüm Karpuzlu halkı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştıklarında, Dağlıca katliamında şehit düşen 12 askerimizin yoklaması sırasında hep bir ağızdan, “Burada” yanıtını verdiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın hep bir ağızdan okunmasının ardından Tertip Komitesi Başkanı Cavit Yetiştirici bir konuşma yaptı. Yetiştirici konuşmasında özetle, “Son günlerde yoğunlaşan terör olayları hepimizi derinden üzmüş ve kaybettiğimiz şehitlerimizin acısı artık sabrımızı taşırma noktasına getirmiştir ve ülke olarak terör eylemlerine karşı daha güçlü kitlesel tepkiler göstermeye başlamamıza neden olmuştur. Vatandaşlarımızın teröre karşı sergiledikleri duyarlılık ile şehitlerimize gösterilen saygı ve sahiplenme duygusu taktiri hak etmektedir. Ancak tepkimizi ortaya koyarken çok dikkatli ve sağduyulu olmamız gerektiği açıktır. Türk-Kürt provokasyonuna götürülmek istenen bu süreçte, Türk Milleti olarak birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya terör örgütünün gücü yetmeyecektir, yetmemelidir. Şehit annelerine, şehit babalarına ve Türk Milletine sesleniyoruz; hain pusular sonucu şehit olan Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış ve kalmayacaktır. Bunu biz sivil toplum örgütleri olarak sizlere taahhüt ediyoruz. Hepiniz bundan emin olun. Bu vatanın bütünlüğünü korumak uğruna canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün burada gözlerimizi yaşartan tabloyu oluşturan siz değerli hemşerilerimize de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Saat 11.00’de başlayan miting 12.15’te noktalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.