TERÖRLE MÜCADELEDE İFADE VEREN BİZ OLDUK!

TERÖRLE MÜCADELEDE İFADE VEREN BİZ OLDUK!

VALİ AYYILDIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN TERÖRE KARŞI BÜTÜN UNSURLARIYLA MÜCADELE ETTİĞİNDEN HABERSİZ Mİ?

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Terör örgütünün ülke genelinde özellikle de milli eğitim camiasına sızmış devlet memuru görüntüsündeki mensupları ve sempatizanı öğretmenler konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak verilen mücadele Aydın'da sağlıklı işlemiyor mu?

AYDIN VALİLİĞİ HABERİMİZİ DİKKATE ALMADI!

Gerçek Gazetesi olarak, Söke'de bir öğretmen hakkında bu yönde aldığımız ihbar üzerine bir araştırma yaptık. Okul öğrencileri ve yöneticileriyle de yaptığımız görüşmede gördük ki, iddialar doğruydu. 16 Mayıs tarihinde yaptığımız haberin üzerinden 7 gün geçmiş olmasına rağmen Devlet Kurumlarında hiç bir hareket görülmüyor. 

Başta Aydın Valiliği olmak üzere Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nün haberi ihbar kabul etmemesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Haberi yapan yazarımız Durmuş Tuna'ya ulaşılmaması ve bilgisine başvurulmaması garipseniyor. 

ÖĞRETMEN ŞEHİTLERE DE ÜZÜLÜYORMUŞ AMA…

İhbar niteliğindeki haberimize göre; Söke'deki bir lisede görev yapan öğretmen derslerine girmediği öğrenciler de dahil olmak üzere, okul içerisinde ve teneffüslerde terör örgütü mensuplarını masum gösteren konuşmalar yapıyordu. Yaptığı konuşmada, "Şehitler için üzülüyorum ama dağda yaşamını yitiren o insanlara da üzülüyorum. İsteyerek dağa çıkmıyorlar. Beyinleri yıkanıyor. Terör örgütüne katılan ve dağa çıkanların da ailesi var. Onlar da can taşıyor." dediği tespit edilmişti.

OKUL YÖNETİMİ DE UYARMIŞ…

Konu ile ilgili olarak, 24 Mart Perşembe günü okul yönetimi ile yaptığımız görüşmede, öğretmenin defalarca dikkatinin çekildiği ve 24 Mart Perşembe günü yani konuyu ilettiğimiz gün yine uyarıldığı bilgisi bizimle paylaşılmıştı. Okul yönetimine bu olayın takipçisi olacağımızı ve gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirtmemiz sonrası gördüğümüz lüzum üzerine haber yaptık. 

TERÖRLE MÜCADELEDE İFADE VEREN BİZ OLDUK!

Haber sonrası bilgimize başvurulacağını sanırken, Aydın Valisi Erol Ayyıldız marifetiyle Söke Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Briminde ifade veren yazarımız Durmuş Tuna oldu. Yazdığı bir yazısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Terörle Mücadele Brimine çağırılarak ifadesi alındı. Hem de o yazıyla ilgili olarak Aydın Valiliği tarafından erişimin engellenmesi talebiyle açılan davayı mahkemenin lehimize sonuçlandırmasına rağmen izlenen yol manidar bulunuyor. O haberin erişiminin engellenmesine gerek görülmezken, yani haberin hakaret içermediği kanısına varılmasına rağmen, terörist muamelesiyle karşı karşıya kalmamız art niyetli ve kasıtlı bir yaklaşımdır.

VALİ AYYILDIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİN TERÖRE KARŞI BÜTÜN UNSURLARIYLA MÜCADELE ETTİĞİNDEN HABERSİZ Mİ?

Terör konusunda uyarılarımızı dikkate almayan ve bizdeki bilgiyi önemsemeyen Aydın Valiliği bu konuda adeta başını kuma gömmüştür. Açılım sürecinde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan terör olaylarında başını başka yöne çevirmek zorunda bırakılan valiler gibi davranan Vali Ayyıldız'a, Devletin tüm unsurlarıyla terörle mücadele içerisinde olduğunu hatırlatmak istiyoruz. 

VALİLİK GİRİŞİM BAŞLATTI MI?

Söke'de olduğu gibi; Aydın İli genelinde terör örgütü tarafından okutulup, Devlete sızan sempatizan öğretmenler olabileceği endişemizi paylaştık. Bu konudaki haberi 7 gün önce yaptık ve Aydın Valisi Ayyıldız'ın bu zaman süresinde konuyla ilgili olarak nasıl bir girişim başlattığını bilmiyoruz. Aydın'da daha önce görev yapan valiler, hayati önem arzeden haberlerimizi ihbar kabul eder, aynı gün bize ulaşılır ve konu hakkında bilgi alışverişinde bulunulurdu. 

BÜYÜKŞEHİR'İ DESTEKLİYORUZ DİYE Mİ HABERİMİZ İHBAR KABUL EDİL MİYOR?

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise; Aydın Büyükşehir Belediyesi ile girdiği kavgada gazete yönetimi olarak karşısında yer aldığımız için neredeyse hergün Gerçek Gazetesi'ni Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik düşmanca tavırlar içerisine giren Vali Ayyıldız'ı bu tutumu nedeniyle eleştirdiğimiz için olsa gerek, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atan bir konu hakkındaki haberimizi bile ihbar kabul etmiyor. Bununla da kalmayıp, mahkemeleri kullanmak suretiyle her türlü yıpratma ve yıldırma girişiminde bulunuyor. 

BÜYÜKŞEHİR İLE UĞRAŞMAKTAN TERÖRLE MÜCADELEYE FIRSAT KALMIYOR MU!

Vali'nin son hamlesi ise; Gerçek Gazetesi yönetimi olarak bizleri endişeye sevk etmiştir. En ufak hakaret içermeyen ve mahkemenin de Vali Ayyıldız'ın aleyhine karar verdiği bir köşe yazısı nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve Ayyıldız, Terörle Mücadele Biriminde ifade vermemizi sağladı. Ancak, terör konusunda yaptığımız habere aynı hassasiyeti gösteremedi. Hırsı ve öfkesi herşeyin önüne geçmiş olacak ki, Devletin bölünmez bütünlüğünü tehdit içeren bir olay da bile sorumlu Devlet adamı görüntüsü çizemiyor. 

HALK VALİ AYYILDIZ'A TEPKİLİ

Aydın halkı, "Vali Ayyıldız, temsil ettiği Aydın Valiliği Makamına zarar veriyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Özlem Çerçioğlu ile uğraşmaktan terörle mücadeleye fırsat bulamıyor herhalde! Bu olayda da görüldü ki; Devletin bölünmez bütünlüğü konusunda hassas bir Devlet adamı görüntüsü çizemiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi; Aydın genelinde özellikle de milli eğitim camiasında görevli Devlet memurları arasında terör örgütü ile bağlantılı öğretmenler olduğu iddiası çok yaygın. Bu konuda ne gibi önlemler alındı veya alınıyor? Aydın genelindeki Devlet dairelerinde, özellikle de milli eğitim camiasında tepeden tırnağa bir inceleme yapılmasını istiyoruz. Müfettişlerin okullarda terör konusunda tarama yapmasını önemle bekliyoruz. Çocuklarımızın beyinleri, terör sempatizanı eğitimci görüntüsündeki kişiler tarafından hem de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında yıkanıyor. Basından takip ettiğimiz ve yakın çevremizde gördüğümüz üzere bazı çocuklarımız terör örgütüne katılıyorlar ya da sempatizan olabiliyorlar." diye tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.