Terziler Yaylası’ndaki yangında soğutma çalışmalarına başlandı

Terziler Yaylası’ndaki yangında soğutma çalışmalarına başlandı

Aydın merkeze bağlı Terziler Köyü kırsalında cumartesi akşam saatlerinde başlayan orman yangınında, yanan bölgeleri soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında zarar gören ormanlık alan

Gerçek (haber)
Aydın merkeze bağlı Terziler Köyü kırsalında cumartesi akşam saatlerinde başlayan orman yangınında, yanan bölgeleri soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında zarar gören ormanlık alan miktarının 100 hektarı aştığı bildirildi.
Terziler, Eğrikavak, Musluca ve Kayacık köyleri arasında kalan bölgedeki ormanlık alanda cumartesi akşamı henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, dün öğle saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Daha sonra şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden kontrolden çıkan yangın, çevreye yayılmaya başlayarak özellikle Aşağı Yakacık Köyü Kavacık Mahallesi'nde etkili oldu. Yangını söndürme çalışmalarında çevre il ve ilçelerden çağrılan yangın söndürme ekipleri, çok sayıda itfaiye aracı ve arazöz ile 7 helikopter katıldı. Dün gece geç saatlerde yangın ikince kez kontrol altına alındı. Dün yeniden şiddetlenen yangında 50 hektar daha alan zarar görünce, yanan toplam alanın 100 hektarı aştığı bildirildi. Yangında Terziler, Eğrikavak, Musluca ve Kayacık köylerinde oturan vatandaşların yaylalarında bulunan tarım arazilerinin de zarar gördüğü bildirildi.
Bu arada söndürme çalışmalarına katılan bazı köylülerin dumandan etkilenerek zehirlendiği bildirildi. Değişik köylerde oturan vatandaşlara ait 40 yayla evinin yandığı ve toplam 100 hektarın üzerinde ormanlık alanın yandığı yangın ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.