TİCARET ODASI BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Sarı listenin 380 ve mavi listenin de 329 oy aldığı bir seçimde, 188 oyla nal toplayan beyaz listeden Haluk Kutlay'ın örnek alması gereken bir isim var.

İzmir Ticaret Odası'ndan cuma günü (dün) istifa eden Ekrem Demirtaş.

26 yıldır İzmir Ticaret Odası Başkanlığı görevini sürdüren Ekrem Demirtaş adaylıktan çekildiğini ve Ticaret Odası'ndaki tüm görevlerini bıraktığını duyurdu.

Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada, “1992 yılından bu yana 26 yıl aralıksız Başkanlığını yaptığım Odamın, huzurlu bir çalışma dönemi geçirmesi için tüm görevlerimden ayrılarak veda ediyorum. Bugüne kadar desteğini eksik etmeyen Basın Mensuplarımıza, Yöneticilerine, Yönetim ve Meclislerde görev yapan Ticaret Odamız mensuplarına ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi.

Neden biliyor musunuz?

Ekrem Demirtaş’ın listesi, 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu’nda son yapılan seçimlerde rakibi Mahmut Özgener’in aldığı 1238 oya karşı 939 oy almıştı. 

Yani rakibiyle çekiştiği grupta 299 oy az almış. 

Ne kadar onurlu bir davranış değil mi? 

Sakın Haluk Kutlay'da bunun hesaplarını yapıyor olmasın?

Haydi Kutlay şaşırt bizi!

Rakibine geçildiği için istifa eden Demirtaş, İTO'ya naylon fatura  soksa ne yapardı acaba!

Gerçi bu karakterde bir insanın da naylonla ne işi olur ki...

Biz de ise; Ticaret Odası'nın gider hanesine işlettirdiği 10 bin lira tutarındaki naylon fatura nedeniyle şaibeli bir kişiliğe bürünülmüş ama yine de koltuğu bırakmam inadı sürüyor.

Naylon faturanın yanı sıra hukukçu olan kızını da Söke Ticaret Odası'nın sözleşmeli avukatı yapan Haluk Kutlay şimdiye çoktan istifa etmeliydi.

DEĞİŞİM SÖYLEMİYLE YOLA ÇIKTILAR AMA NEREDEYSE YANLIŞA STEPNE OLACAKLAR…

Bir çok kişinin seçimi alacağına kesin gözüyle baktığı ve bu nedenle de destek verdikleri mavi listenin düştüğü durum içler acısı.

Bugün geldiğimiz noktada stepne (yedekteker) olmak üzereler.

Yedekteker olmak üzere olan ve bu tekere yön verecek isim olarak seçilen mavi listeden Velsel Kara'nın bu hatadan vaz geçmesini diliyorum.

Veysel Kara yönetim kurulu başkanlığı yapacak kapasitede ve özellikte bir kişiliktir.

Birilerinin dümen suyuna geçerek, gelecek vaad eden ismini bir çırpıda yıpratmamalıdır.

Söke Ticaret Odası 7 Nisan'da seçime gitti ve Söke İlçe Seçim Kurulu denetiminde 20 kişiden oluşan meclis üyeleri belirlendi.

Bu 20 kişi arasından şimdi de 1 yönetim kurulu başkanı ve 6 da yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.

Bunun yanı sıra 1 meclis başkanı ve 1 de meclis başkan yardımcısı seçilecek.

20 kişi; yarın yine Söke İlçe Seçim Kurulu denetiminde sandık başına gidecek.

Gidecekler ama yönetim kurulu başkanı da meclis başkanı da belli.

Haluk Kutlay yönetim kurulu başkanı ve Veysel Kara'da meclis başkanı olacak.

Bu yönde el sıkışıldı ve anlaşıldı.

Anlayacağınız formalite bir seçim olacak.

"Değişim istiyoruz" diyerek meydana çıkan mavi liste, 7 Nisan'da büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve yaşatmıştı.

Çok şeyler beklediğimiz mavi liste kendisine inanan ve güvenen başta destekçileri olmak üzere Söke iş dünyasını şaşırttığı yetmizmiş gibi şimdi de kızdırıyor.

Çünkü; sahtecilik suçu işlemiş bir kişiyi aklamaya çalışıyorlar.

Vergisel suç kapsamında ele alınan sahte fatura düzenleme veya kullanma suçu Vergi Usul Kanunun 359’uncu maddesinde düzenlenmiştir.

359'uncu Madde diyor ki!

"Yapılan araştırma ve inceleme neticesinde, sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge kullanma konusunda kastın olduğu yani bu işi bilerek ve isteyerek yaptığı  kanaatine varılması halinde, mükellef hakkında 3 kat vergi ziyaı cezalı tarhiyat yapılmakta ve bu tarhiyatla ilgili olarak mükellef  uzlaşma hükümlerinden de yararlanamamaktadır. Ayrıca vergi suçu raporu düzenlenerek, Cumhuriyet Savcılığı'na sahte fatura kullanmaktan ve vergi kaçakçılığından suç duyurusunda bulunulmaktadır."

Yasa açık ve net!

Söke kamuoyunun yakından tanıdığı Veysel Kara; fatura sahteciliğine imza atan Haluk Kutlay'ı aklamaya çalışmamalıdır.

Sevdiğim, saydığım, değer verdiğim Veysel Kara; tüm iyi niyetli uyarılarıma rağmen yine de yanlışa prim verir, şaibeye alkış tutar, evlada kıyağı da görmezden gelirse diyecek bir şey yok demektir.

Söke kamuoyunu rahatsız eden bu problemleri mesele etmez, çanak tutmak isterse kendisi bilir.

Bunca yanlışa destek verme konusunda ısrarcı bir yaklaşım sergilenirse söyleyecek söz yok demektir.

Dostane bir kaç derleme...

* Güvenli ticaret için sahte fatura kullananlara işadamları da ulaşabilmeli. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i ziyaret eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sahte fatura kullananlara işadamlarının da ulaşabilmesini istedi.  (21 Ağustos 2014)

* İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, iş dünyasının mali açıdan en önemli problemlerinden birisinin sahte fatura konusu olduğunu söyledi.  (01.09.2011)

Mükellefleri uyaran Demirtaş, “İyi niyetli ve dürüst üyelerimiz bilmeden sahte fatura alırlarsa mağdur oluyorlar, ceza kesilebiliyor. Bu nedenle tüm mükellefler aldıkları faturalara azami dikkat gösterirken, Maliye Bakanlığ da bu konuda bir düzenleme yapmalı” dedi.  (01.09.2011)

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Tuncay Özcan,son aylarda yaşanan naylon fatura konusu ile ilgili geniş bir değerlendirme yaptı.  (29 Şubat 2016)

* Naylon fatura düzenleyene hapis cezası paraya çevrilemeyecek. Sahte ve yanıltıcı belge düzenlenmesi ve bunların kullanılması kaçakçılık suçları arasında sayılıyor. Düzenleyenlere ve kabul edip kayıtlara alan firma üst düzey yöneticilerine 18 aydan 3 yıla kadar ağır hapis cezası veriliyor.  (11.02.2007

Millet naylon fatura ile mücadele ediyor.

Biz ise; "NAYLON FATURA NASIL ALINIR VE GİDERLERE NASIL İŞLENİR VE DE NASIL MAĞDUR EDEBİYATI YAPILIR" konularında uzman olunuyor.

Benden söylemesi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu gidişle Söke Ticaret Odası'na kayyum atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar